Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΠότε πληρώνεται η επιταγή ακρίβειας

Πότε πληρώνεται η επιταγή ακρίβειας

Η 20η Δεκεμβρίου είναι η πιο πιθανή ημερομηνία καταβολής της επιταγής ακρίβειας των 250 ευρώ στους δικαιούχους, όπως είπε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Το ποσό των 250 ευρώ, που είναι η ενισχυμένη για φέτος επιδότηση, υπενθυμίζεται πως πέρσι ήταν 200 ευρώ, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων χωρίς να υποβάλουν αίτηση. Επιπλέον, φέτος ανοίγει και η βεντάλια των δικαιούχων και έτσι θα είναι περισσότεροι όσοι εισπράξουν το ποσό.

Την έκτακτη ενίσχυση των 250 ευρώ, θα λάβουν 1,2 εκατομμύρια πολίτες (συνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία, ανασφάλιστοι υπερήλικες), εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια. Συνολικά θα ενισχυθούν από την επιταγή ακρίβειας 2,3 εκατ. ευάλωτοι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των δικαιούχων επιδόματος παιδιού και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση δικαιούνται όσοι κατά το μήνα Νοέμβριο 2022 λαμβάνουν οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, προσυνταξιοδοτική παροχή,αναπηρικά επιδόματα που καταβάλλονται από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.), συνταξιοδοτικές παροχές της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85).

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα