Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΠότε εκπνέει η προθεσμία για αλλαγή των ταμειακών μηχανών

Πότε εκπνέει η προθεσμία για αλλαγή των ταμειακών μηχανών

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου το αργότερο θα πρέπει εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις να προχωρήσουν στην απόσυρση ή αναβάθμιση του software των ταμειακών μηχανών τους. Ανάλογα με το εάν οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί ή όχι από την πανδημία αλλά και το ύψος του τζίρου τους θα πραγματοποιείται η αντικατάσταση των ταμειακών μηχανών παλαιού τύπου.

Η αλλαγή αυτή συνδυάζεται με την πρόθεση της κυβέρνησης καθώς και της ΑΑΔΕ να συνδεθούν το ταχύτερο δυνατόν περίπου 500.000 ταμειακές μηχανές online με το σύστημα, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή.
Αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι να εκδίδεται η απόδειξη λιανικής πώλησης ταυτόχρονα με την απόδειξη του POS (σύστημα EFTPOS). Και αυτό καθώς πολλές επιχειρήσεις στις συναλλαγές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες δεν εκδίδουν την απόδειξη λιανικής.
Όπως τονίζουν από το υπουργείο Οικονομικών, ένας από τους βασικούς πυλώνες του μεταρρυθμιστικού σχεδίου είναι η ενίσχυση της διαφάνειας και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με την αντικατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων ταμειακών μηχανών που θα μεταφέρουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τις αποδείξεις τις οποίες εκδίδουν τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα