Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠρόστιμο - μαμούθ σε επιβάτη λεωφορείου χωρίς εισιτήριο - Πόσα θα πληρώσει...

Πρόστιμο – μαμούθ σε επιβάτη λεωφορείου χωρίς εισιτήριο – Πόσα θα πληρώσει στην εφορία

Πρόστιμο που ανήλθε στο ποσό των 1.491,84 ευρώ πληρώνει με ρύθμιση στην Εφορία επιβάτης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ο οποίος χρησιμοποίησε το λεωφορείο για να μεταβεί στην εργασία του χωρίς εισιτήριο δύο φορές.

Οι εκλεκτές βεβαίωσαν τα πρόστιμα το 2016, που δεν εξόφλησε ποτέ με αποτέλεσμα τα χρέη να εμφανιστούν στο Taxisnet.

Το αρχικό ποσό του προστίμου ανέρχονταν σε 84 ευρώ και έπειτα από μερικά χρόνια ο παραβάτης αντιλήφθηκε πως χρωστά στην Εφορία το προσαυξημένο “αστρονομικό” ποσό. Μετά από επίσκεψη στην τοπική εφορία διαπίστωσε ότι το χρέος που εμφανίζονταν στο Taxisnet αφορούσε τα ανεξόφλητα πρόστιμα που του είχαν κόψει πριν από χρόνια οι ελεγκτές των λεωφορείων.

Ο ίδιος προέβη σε ρύθμιση της οφειλής η οποία υπάχθηκε σε ρύθμιση 74 δόσεων ύψους 20,16 ευρώ. Ο οφειλέτης υποστηρίζει πως ποτέ δεν του ήρθε ειδοποίηση στο σπίτι για τη οφειλή που του είχαν χρεώσει οι ελεγκτές και πως αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο το πρόστιμο θα περιορίζονταν σε κάτω από 100 ευρώ που ορίζει η νομοθεσία.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία σε όσους δεν έχουν ή δεν επιδεικνύουν τον προβλεπόμενο νόμιμο τίτλο μεταφοράς ορθά επικυρωμένο, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 60πλάσιο της αξίας ενιαίου εισιτηρίου ισχύος 90 λεπτών,το οποίο καλουνται να πληρώσουν εντός 6Ο ημέρων Ν.2669/98 (Κ.Υ.Α. Α-44111/3784/25.07.2006/ΦΕΚ 1179Β/30.08.2006).

 

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα