Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΠροσεχώς μειώσεις στις προμήθειες των τραπεζών

Προσεχώς μειώσεις στις προμήθειες των τραπεζών

Στην μείωση των προμηθειών στις τραπεζικές συναλλαγές προβαίνουν οι Ελληνικές τράπεζες κατόπιν ανταπόκρισης στις προτροπές του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Πρόκειται για συνάντηση αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του κ. Χατζηδάκη και των τραπεζιτών στις 8 Ιουλίου, με τον αρμόδιο υπουργό να θίγει το ζήτημα και στην γενική συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στις 15 Ιουνίου. Συγκεκριμένα μετά την Eurobank η οποία από τις 2 Αυγούστου θα προσφέρει στους πελάτες της διευρυμένες επιλογές με ακόμη περισσότερες συναλλαγές σε όλα τα πακέτα Eurobank My Advantage, μειώνοντας τη συνολική τους προμήθεια για τις καθημερινές τραπεζικές συναλλαγές οι οποίες ή θα παρέχονται φθηνότερα ή δωρεάν, χθες (25.7.2024) και η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε μειώσεις χρεώσεων, μειώνοντας κατά 50% το τιμολόγιο χρεώσεων της διατραπεζικής υπηρεσίας IRIS Payments για επαγγελματική χρήση και μηδενίζει την προμήθεια εξερχόμενης μεταφοράς πίστωσης έως 15.000 ευρώ από ιδιώτη μέσω Phone Banking, καθώς και την προμήθεια για την πληρωμή πιστωτικής κάρτας άλλης τράπεζας από ιδιώτη μέσω Phone Banking. Σήμερα, η προμήθεια και στις δύο κατηγορίες συναλλαγών ανέρχεται σε 6 ευρώ. Αντίστοιχα το παράδειγμα των παραπάνω τραπεζών αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες.

Επισημένεται πως οι Ελληνικές τράπεζες έχουν μακράν χαμηλότερες χρεώσεις στις τραπεζικές συναλλαγές σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρωζώνη. Συγκρίνοντας, ενδεικτικά, τις χρεώσεις σε βασικές τραπεζικές συναλλαγές σε Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Κύπρο (Societe Generale, Deutsche Bank, BBVA, Intesa Sanpaolo, Τράπεζα Κύπρου) με αυτές των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών, προκύπτει ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ακριβότερες μόνο στα εισερχόμενα και εξερχόμενα εμβάσματα.

Πηγή:metrosport.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα