Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΠριν τη Μεγάλη Εβδομάδα η πρεμιέρα της σεζόν για το 80% των...

Πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα η πρεμιέρα της σεζόν για το 80% των ξενοδοχείων της Χαλκιδικής

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμαίνονται οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα της Χαλκιδικής για την περίοδο του Πάσχα, ενώ το βλέμμα των ξενοδόχων είναι στραμμένο κυρίως στην καλοκαιρινή σεζόν με τις προκρατήσεις να προμηνύουν θετικές επιδόσεις στον τουρισμό, ο οποίος φαίνεται ότι θα αγγίξει για φέτος τα επίπεδα του 2023.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, σε ποσοστό 80%, θα κάνουν πρεμιέρα για τη νέα τουριστική σεζόν στις 26 Απριλίου, όπως σημειώνει στο XalkidikiPolitiki ο πρόεδρος της της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η σεζόν θα επιμηκυνθεί μιας και η Μεγάλη Εβδομάδα φέτος πέφτει μέσα στον μήνα Μάιο. «Οι ξενοδοχειακές μονάδες θα υποδέχονται τους πρώτους επισκέπτες από τις 26 Απριλίου και είναι πολύ σημαντικό ότι φέτος θα έχουμε την Μεγάλη Εβδομάδα μέσα στον Μάιο, διότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα η σεζόν να κάνει έστω και μια μικρή επιμήκυνση, κυρίως και των αφίξεων από τη Βαλκανική αγορά, μιας και είναι ομόθρησκοι», λέει και εκτιμά σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα ότι θα έχουμε μπροστά μας ένα καλοκαίρι παρόμοιο με τα στοιχεία του 2023, ενδεχομένως βέβαια και με μια παραπάνω αύξηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο προβληματισμός στον τουριστικό κλάδο έχει να κάνει περισσότερο με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν. «Αυτό που απασχολεί τον κλάδο και ευρύτερα τον νομό είναι τα καιρικά φαινόμενα. Είτε αυτά λέγονται πλημμύρες, πυρκαγιές…είτε οτιδήποτε άλλο. Αν δεν προκύψει λοιπόν οτιδήποτε έκτακτο, αναμένεται μια πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό σε επίπεδα άκρως επιθυμητά», τονίζει ο κ. Τάσιος.

Για τις επιπτώσεις των εργασιών του Flyover στη Θεσσαλονίκη, μέσω της οποίας κατευθύνονται οι τουρίστες στη Χαλκιδική και τον έντονο προβληματισμό που προκαλεί στους επιχειρηματίες του τουρισμού, ο ίδιος υπογραμμίζει πως οι εναλλακτικές διαδρομές είναι αναγκαίες, καθώς μπορούν κάλλιστα να εξομαλύνουν την κατάσταση: «Προτείνουμε στους πελάτες μας να ακολουθήσουν μια εναλλακτική διαδρομή που είναι η παλιά Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Καβάλας στο ύψος της Νέας Απολλώνιας και να φτάσουν μέχρι την Παλαιόχωρα. Πρόκειται για έναν δρόμο 14 χλμ. που αν οι επισκέπτες μας τον ακολουθήσουν είναι σίγουρα ένας τρόπος να απελευθερωθεί σημαντικά η κίνηση -εξαιτίας του Flyover- και να εξυπηρετηθούν οι δήμοι Αριστοτέλη, Πολυγύρου και Σιθωνίας μέσα από αυτή τη διαδρομή», λέει θεωρώντας πως αυτή η εναλλακτική θα πρέπει να εφαρμοστεί στην πορεία και ως μια βασική διαδρομή.

Όσον αφορά τις εθνικότητες που θα επισκεφτούν και φέτος τον νομό ο κ. Τάσιος αναφέρει: «Οι εθνικότητες είναι σε μεγάλο ποσοστό Βαλκάνιοι και από τη δυτική αγορά η Αγγλία, η Γερμανία, η Πολωνία, η Τσεχία και φυσικά οι Ιταλοί που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν μια μεγάλη άνοδο».

Σχετικά με τις πληρότητες των ξενοδοχειακών μονάδων, ενόψει του Πάσχα ο κ. Τάσιος θεωρεί ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης: «Για το Πάσχα αυτή τη στιγμή η πληρότητα φαίνεται ότι διαμορφώνεται γύρω στο 40-50%, έχουμε όμως ακόμη περιθώριο σχεδόν έναν ολόκληρο μήνα για να έχουμε τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες να δούμε πως ακριβώς θα κινηθεί και η ελληνική αγορά παράλληλα», καταλήγει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Χαλκιδικής.

xalkidikipolitiki.com

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα