Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΠλειστηριασμοί: Τελευταία ευκαιρία για τους ευάλωτους

Πλειστηριασμοί: Τελευταία ευκαιρία για τους ευάλωτους

Ηχηρό μήνυμα προς τα ευάλωτα νοικοκυριά πως τους έχει απομείνει μια τελευταία ευκαιρία προκειμένου να αποτρέψουν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως οι πλειστηριασμοί και να σώσουν το σπίτι τους, στέλνουν με κάθε ευκαιρία τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της αγοράς κόκκινων δανείων τονίζει με νόημα ότι «τα ευάλωτα νοικοκυριά θα πρέπει να σπεύσουν να αξιοποιήσουν τα μέτρα προστασίας της πρώτης κατοικίας και να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό. Και ο λόγος όπως εξηγεί ο ίδιος είναι ότι πλέον, με την οικονομία να έχει επανέλθει στην κανονικότητα και στους όρους που διέπουν τις αγορές όλων των χωρών με επενδυτική βαθμίδα, με τα μέτρα στήριξης που δόθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας να αποσύρονται από όλες τις χώρες, και το «πάγωμα» επιτοκίων που έδωσαν στους δανειολήπτες οι ελληνικές τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης να ολοκληρώνεται στις 31/3/2024, οι πλειστηριασμοί θα αποτελέσουν σύντομα μία κανονικότητα, σύμφωνα με το News247.gr.

Ήδη σχεδόν 15.000 πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένοι για τους επόμενους 10 μήνες, την ώρα που εντυπωσιακή χαρακτηρίζεται η αποχή των ευάλωτων οφειλετών από τα μέτρα προστασίας της α’ κατοικίας ή, παρά το ότι υπάρχει στη διάθεσή τους «βεντάλια» αρκετών επιλογών στήριξης. Δεδομένου ότι τα μέτρα στήριξης προϋποθέτουν άρση του τραπεζικού απορρήτου, μεγάλη μερίδα οφειλετών που δηλώνουν ευάλωτοι φαίνεται ότι ίσως και να μην είναι, αφού αρνούνται να αποκαλύψουν την πραγματική οικονομική τους κατάσταση.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα