Η ακρίβεια δυσκολεύει την επιβίωση των επιχειρήσεων, διότι οι μαγαζάτορες αναγκάζονται να αυξήσουν τις τιμές τους, όπως έγινε και με το σουβλάκι.
Το παραδοσιακό αυτό φαγητό που ήταν από τις πιο φθηνές επιλογές στον αγορά της εστίασης και του φαγητού, πλέον πάει να αλλάξει κατηγορία και να γίνει πολύ ακριβό.
Κάτι που μπορεί κανείς να το διαπιστώσει και από το ρεπορτάζ του Open, το οποίο φιλοξένησε ρεπορτάζ για το θέμα από ένα συνοικιακό σουβλατζίδικο.
Όπως είπε ο ιδιοκτήτης του, η τιμή στο καλαμάκι τόσο σε πίτα, όσο και σκέτο έχει αυξηθεί κατά τα 30 λεπτά και από το 2.50 ευρώ που έκανε σε πίτα, για παράδειγμα, έχει πάει στα 2.80.