Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟΑΕΔ - ΔΥΠΑ: Παίρνουν παράταση οι αιτήσεις για το νέο επίδομα ανέργων...

ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ: Παίρνουν παράταση οι αιτήσεις για το νέο επίδομα ανέργων έως 1000 ευρώ

Παρατείνονται μέχρι τις 31 Αυγούστου οι αιτήσεις ωφελουμένων, ανέργων για ένταξη τους στο Μητρώο Ωφελουμένων Α’φάσης για το επίδομα έως 1000 ευρώ από ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ.

Παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 και ώρα 23:59 η ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την κατάρτιση Ωφελούμενων/ ανέργων, μέσω των Κ.Ε.Δι.Βι.Μ. των Α.Ε.Ι. και των αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ., (Μητρώο Ωφελουμένων – Α΄ φάσης) του έργου «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες»

Οι ωφελούμενοι που θα υποβάλουν αίτηση έως και 31 Αυγούστου και εφόσον πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής, θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων, Α΄ φάσης.

Στη συνέχεια οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων κατάρτισης που εμφανίζεται στον ωφελούμενο, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας κλπ.) καθώς και τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα που έχει ο ίδιος δηλώσει. Η εν λόγω λίστα θα ανανεώνεται διαρκώς.

Η δράση αφορά στην παροχή θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 50-200 ωρών σε 80.000 ανέργους ηλικίας άνω των 18 ετών , μέσω Voucher, στο έργο «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες» στο πλαίσιο της δράσης: «SUB2: Οριζόντια προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων για στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες (Horizontal upskilling/reskilling programs to targeted populations) – Δράση 16913». Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα υποβολής Αίτησης Συμμετοχής για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Ανέργων για κατάρτιση έχουν άνεργοι οι οποίοι πληρούν τουλάχιστον τις εξής προϋποθέσεις:

Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α. ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

Έχουν ηλικία άνω των 18 ετών

Είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Αποζημίωση οφελουμένων

Συνολικό Εκπαιδευτικό επίδομα από 250€ έως 1.000€ (5 ευρώ/ώρα)

Απόκτηση Πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων στο αντικείμενο κατάρτισης.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα