Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΝέες αυξήσεις στα διόδια - Επιβάρυνση που ίσως φτάσει και τα 2,5...

Νέες αυξήσεις στα διόδια – Επιβάρυνση που ίσως φτάσει και τα 2,5 ευρώ

Ορατό είναι το ενδεχόμενο από το 2023 θα δούμε σημαντικές αυξήσεις στα διόδια όλης της χώρας.

Μέχρι τώρα, οι τιμολογιακές αναπροσαρμογές ήταν περιορισμένες ακόμα και με αρνητικές μεταβολές λόγω χαμηλού πληθωρισμού.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες που έχει επιδεινωθεί το οικονομικό περιβάλλον και ο πληθωρισμός έχει σκαρφαλώσει σε υψηλά επίπεδα, το υπουργείο Μεταφορών για πρώτη φορά είναι αντιμέτωπο με γενναίες αναπροσαρμογές.

Αρμόδιες πηγές τονίζουν ότι έχει ξεκινήσει η σχετική ζύμωση με τις εταιρείες παραχώρησης, με το υπουργείο να επιδιώκει οι εταιρείες να απορροφήσουν μέρος των αυξήσεων προκειμένου να μην φτάσουν μεγάλες ανατιμήσεις διοδίων στους χρήστες.

Αυτό σημαίνει ότι αν οι εταιρείες έχουν περιθώριο αναπροσαρμογών από τις αρχές του χρόνου για τα διόδια, στόχος είναι να αναπροσαρμοστούν κάτω από τα επίπεδα του πληθωρισμού.

Οι ανατιμήσεις εφόσον ενεργοποιηθούν θα ξεκινήσουν από τα 20 λεπτά, μέχρι και άνω των 2,5 ευρώ για τις μεγάλες κατηγορίες, αυτές των φορτηγών.

Για παράδειγμα, η τιμή διοδίου στην Ολυμπία Οδό για τα ΙΧ στο σταθμό Ελευσίνας είναι σήμερα 2,10 ευρώ, αν εφαρμοστεί η αύξηση 10% θα πάει 2,31 ευρώ, ενώ για τα φορτηγά θα πάει 8,36 ευρώ από 7,60 ευρώ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα