Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΝέα φορολοταρία με έπαθλα από 1.000 έως 100.000 ευρώ

Νέα φορολοταρία με έπαθλα από 1.000 έως 100.000 ευρώ

Πρόγραμμα Δημοσίων Κληρώσεων (λοταρίες) διενεργεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διενεργεί Πρόγραμμα Δημοσίων Κληρώσεων (λοταρίες), σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύτηκε στο ΦΕK.

Οι λοταρίες διεξάγονται κατ’ έτος έως δώδεκα κληρώσεις σε μηνιαία βάση και μία σε ετήσια.

Για τη συμμετοχή σε κάθε μηνιαία κλήρωση, λαμβάνονται υπόψη οι συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής, για την αγορά αγαθών ή την λήψη υπηρεσιών, τον αμέσως προηγούμενο μήνα.

Για τη συμμετοχή σε κάθε ετήσια κλήρωση, λαμβάνονται υπόψη οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη, στις διενεργηθείσες στο ίδιο έτος μηνιαίες κληρώσεις.

Οι τυχεροί επιβραβεύονται με χρηματικά έπαθλα.

Δείτε την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Άρθρο 2
Φορέας Υλοποίησης

  1. Αρμόδια Διεύθυνση για τη διενέργεια των δημοσίων κληρώσεων ορίζεται η Διεύθυνση Ανάπτυξης Φορολογικών Εφαρμογών της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ, εφεξής ΔΑΦΕ.
  2. Η ΔΑΦΕ συγκεντρώνει τα στοιχεία των συναλλαγών που αποστέλλονται από τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών σε μηνιαία βάση έως και το τέλος του δευτέρου δεκαημέρου του επομένου μήνα και τα μετατρέπει σε λαχνούς. Είναι επίσης αρμόδια για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών διαδικασιών χορήγησης του βραβείου στους δικαιούχους, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στο άρθρο 7 της παρούσας.

Άρθρο 3
Προϋποθέσεις Συμμετοχής – Εξαιρέσεις

  1. Στις δημόσιες κληρώσεις συμμετέχουν αυτόματα, με βάση τα στοιχεία που συλλέγει η φορολογική διοίκηση, τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ΑΦΜ στην Ελλάδα και έχουν ηλικία άνω των 18 ετών, υπό τις εξής προϋποθέσεις:
  • Πραγματοποιούν συναλλαγές με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής,
  • Έχουν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το τελευταίο φορολογικό έτος για το οποίο έχει παρέλθει η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής, εφόσον είναι υπόχρεοι.
  1. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να ζητήσουν την εξαίρεσή τους από το πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων ή να αποποιηθούν έπαθλο που κέρδισαν σε συγκεκριμένη κλήρωση, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Φορολογικών Εφαρμογών της ΑΑΔΕ (dafe@aade.gr), η οποία πρέπει να περιλαμβάνει τα προσωπικά στοιχεία μητρώου τους (ΑΦΜ – Ονοματεπώνυμο – Πατρώνυμο – Αριθμός Δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου – Ημερομηνία γέννησης – Διεύθυνση κατοικίας).
  2. Οι πολίτες, με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων, νοείται ότι παρέχουν τη ρητή και ανεπιφύλακτη συναίνεσή τους στην επεξεργασία προσωπικών στοιχείων τους, με αποκλειστικό σκοπό τη διενέργεια της κλήρωσης, την ανάδειξη νικητών και τη διευθέτηση της απόδοσης των επάθλων, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην παρούσα.
  3. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα διατηρούν τα δικαιώματα ενημέρωσης και πρόσβασης του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Άρθρο 4 Λαχνοί

  1. Για τον υπολογισμό των δικαιούμενων κατά περίπτωση λαχνών, η ΔΑΦΕ πραγματοποιεί τους απαιτούμενους ψηφιακούς ελέγχους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη συνέχεια:
  • Το ανώτατο όριο συναλλαγών που λαμβάνονται υπόψη για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου, ορίζεται στο ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ ανά μήνα και ανά συμμετέχοντα.
  • Για κάθε ένα (1) ευρώ που καταναλώνεται με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής υπολογίζεται ένας (1) λαχνός.
  • Σε περίπτωση που το ποσό που καταναλώνεται με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής μέσα στο μήνα αναφοράς υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος, οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα.

Ως μηνιαίο εισόδημα του παρόντος εδαφίου νοείται το 1/12 του ετήσιου, ατομικού, πραγματικού καθαρού εισοδήματος, φορολογούμενου ή απαλλασσόμενου της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που είναι η τελευταία για την οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής και δεν περιλαμβάνεται το εισόδημα που προκύπτει από την προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων της παρ. 1 του άρθρου 34 του ν. 4172/2013. Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που είναι η τελευταία για την οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής, μικρότερο των 1.000 ευρώ καθώς και μη υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, απολαμβάνουν διπλάσιους λαχνούς για κάθε ευρώ που καταναλώνουν χωρίς την περαιτέρω προσαύξηση αναλόγως του ποσοστού επί του μηνιαίου εισοδήματος που καταναλώνεται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

  • Οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα, προσαυξάνονται κατά 50% επί των υπολογιζόμενων σύμφωνα με τα ανωτέρω, για κάθε προστατευόμενο τέκνο, όπως προκύπτει κατά περίπτωση από την κοινή ή χωριστή δήλωση εισοδήματος των γονέων.
  • Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που είναι η τελευταία για την οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής, ίσο ή μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ, λαμβάνουν έναν (1) λαχνό για κάθε ευρώ που καταναλώνουν, χωρίς τις προσαυξήσεις των προηγούμενων εδαφίων.
  1. Οι πολίτες ενημερώνονται πριν την κλήρωση για τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει (πλήθος και αριθμοσειρά) μέσω διαθέσιμης εφαρμογής για πιστοποιημένους χρήστες στο περιβάλλον myAADEτης ΑΑΔΕ, στο δικτυακό τόπο www.aade.gr.
  2. Η ενημέρωση των εκάστοτε νικητών πραγματοποιείται μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον προσωπικό λογαριασμό τους και με μήνυμα στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που έχουν δηλώσει στη Φορολογική Διοίκηση.

Άρθρο 5 Κληρώσεις

  1. Οι μηνιαίες κληρώσεις πραγματοποιούνται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα εκείνου που πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές, με ηλεκτρονικό τρόπο, σε συνεργασία με ανεξάρτητο πιστοποιημένο φορέα.
  2. Σε κάθε μηνιαία κλήρωση αναδεικνύονται πεντακόσιοι πενήντα έξι (556) τυχεροί λαχνοί ως εξής:
  • 1 που κερδίζει χρηματικό έπαθλο πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ,
  • 5 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ,
  • 50 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ,
  • 500 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο χιλίων (1.000) ευρώ.

Το μηνιαίο διανεμόμενο χρηματικό ποσό κατανέμεται σε πεντακόσιους πενήντα έξι δικαιούχους πολίτες, κατά τη σειρά ανάδειξης των τυχερών λαχνών (ο πολίτης που κατέχει τον πρώτο τυχερό λαχνό κερδίζει το έπαθλο των 50.000 ευρώ, οι κατέχοντές τους 2ο έως 6ο το έπαθλο των 20.000 ευρώ κ.ο.κ.). Σε περίπτωση ανάδειξης περισσότερων του ενός λαχνών που ανήκουν στον ίδιο πολίτη, στην ίδια μηνιαία κλήρωση, θεωρείται ως τυχερός μόνον ένας λαχνός και, εάν οι λαχνοί κερδίζουν έπαθλα διαφορετικού ποσού, ο μεγαλύτερος σε ποσό. Σε τέτοια περίπτωση η λίστα συμπληρώνεται με τους επόμενους λαχνούς, μέχρι τη συμπλήρωση των 556 επάθλων.

  1. Στο τελευταίο δεκαήμερο εκάστου ημερολογιακού έτους διεξάγεται κλήρωση στην οποία συμμετέχουν, αθροιστικά, όλοι οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη, κατά τις διενεργηθείσες στο ίδιο ημερολογιακό έτος δώδεκα (12) μηνιαίες κληρώσεις.

Στη συγκεκριμένη κλήρωση αναδεικνύονται:

  • Δώδεκα (12) τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ έκαστος,
  • τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλα των χιλίων (1.000) ευρώ, που το πλήθος τους προσδιορίζεται από το συνολικό χρηματικό ποσό που τυχόν παρέμεινε αδιάθετο κατά τις προηγηθείσες μηνιαίες κληρώσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έως τον Αύγουστο του εκάστοτε τρέχοντος έτους.
    Ειδικά ορίζεται ότι στην πρώτη ετήσια κλήρωση κατ’ εφαρμογή της παρούσας παραγράφου:
  • Συμμετέχουν, αθροιστικά, όλοι οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη, κατά τις διενεργηθείσες έντεκα (11) μηνιαίες κληρώσεις στο διάστημα Φεβρουάριος 2022 έως Δεκέμβριος 2022.
  • Για τον υπολογισμό του χρηματικού ποσού που προκύπτει από τα αδιάθετα ποσά προηγούμενων κληρώσεων, λαμβάνονται υπόψη οι μηνιαίες κληρώσεις που διενεργήθηκαν από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2022.
  1. Πολίτες που κερδίζουν έπαθλο/α αξίας τουλάχιστον 5.000 ευρώ σε μηνιαία/-ες κλήρωση/ κληρώσεις εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους, εξαιρούνται της καταβολής επάθλου στις υπολειπόμενες, για το ίδιο ημερολογιακό έτος, μηνιαίες κληρώσεις. Πολίτες που κερδίζουν έπαθλο 50.000 ευρώ σε μηνιαία κλήρωση, εξαιρούνται της συμμετοχής στην ετήσια κλήρωση εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους.
  2. Η ακριβής ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής της κλήρωσης, γνωστοποιείται με κάθε πρόσφορο τρόπο και, ιδίως, με ανάρτηση στο δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ. Με τον ίδιο τρόπο δημοσιοποιείται τυχόν αλλαγή του χρόνου διενέργειας κάποιας κλήρωσης, μετά από σχετική απόφαση της ΑΑΔΕ ή τυχόν ανάκληση ή ακύρωση κατά τα οριζόμενα στην επόμενη παράγραφο.
  3. Η ΑΑΔΕ διατηρεί το δικαίωμα να ανακαλέσει ή να ακυρώσει μηνιαία κλήρωση ή να μεταθέσει τη διενέργεια κλήρωσης για σπουδαίο λόγο ή για λόγους ανωτέρας βίας. Σε κάθε τέτοια περίπτωση, οι συμμετέχοντες στην κλήρωση δεν αποκτούν για το λόγο αυτό κανένα δικαίωμα για αποζημίωση, ούτε έχουν κάποια άλλη αξίωση από την ΑΑΔΕ.

Άρθρο 6
Πληρωμή Επάθλων

  1. Η πληρωμή των επάθλων γίνεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται στον λογαριασμό πληρωμών που έχει δηλώσει ή θα δηλώσει ο ενδιαφερόμενος για το σκοπό αυτό στο myAADE της ΑΑΔΕ, στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στον οποίο απαιτείται να εμφανίζεται ως δικαιούχος.
  2. Στους πολίτες που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό πληρωμών, δίνεται προθεσμία τριών (3) μηνών από την επομένη της ημερομηνίας διεξαγωγής της κλήρωσης, προκειμένου να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ, τον λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο. Η πίστωση του ποσού στην περίπτωση αυτή γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του λογαριασμού πληρωμών.
  3. Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί λογαριασμός πληρωμών εντός της ως άνω προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο λογίζεται ως αδιάθετο για τις ανάγκες εφαρμογής του δεύτερου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 5 της παρούσας. Ως αδιάθετο για την εφαρμογή της ίδιας διάταξης λογίζεται και κάθε χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί σε έπαθλο, σε περίπτωση αποβίωσης νικητή σε προγενέστερο από την πληρωμή των επάθλων χρόνο.
  4. Τα έπαθλα είναι σε κάθε περίπτωση προσωπικά και το δικαίωμα λήψης τους δεν μεταβιβάζεται και δεν κληρονομείται.

Άρθρο 7
Αρμόδιες υπηρεσίες, διαδικασία, χρόνος και τρόπος χορήγησης του επάθλου

  1. Η ΔΑΦΕ ορίζεται ως αρμόδια υπηρεσία για τη διενέργεια των ψηφιακών διαδικασιών χορήγησης του επάθλου στους δικαιούχους φυσικά πρόσωπα και δεν θεωρείται δημόσιος υπόλογος, ενώ ευθύνεται μόνο για τυχόν λάθη κατά την επεξεργασία από δική της υπαιτιότητα.
  2. H πληρωμή του χρηματικού επάθλου διενεργείται μέσω τραπεζικών ιδρυμάτων ή λοιπών παρόχων υπηρεσιών πληρωμών, και ειδικότερα:
    Η ΔΑΦΕ, κατόπιν επεξεργασίας των στοιχείων που διαθέτει λόγω αρμοδιότητάς της, πριν από κάθε πληρωμή δημιουργεί:
    α) Αναλυτική κατάσταση δικαιούχων σε ηλεκτρονική μορφή, με βάση τα στοιχεία της κλήρωσης, η οποία περιλαμβάνει τα πλήρη στοιχεία των δικαιούχων (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ΑΦΜ), τον αριθμό λογαριασμού πληρωμών σε μορφή IBAN, το αντίστοιχο πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο τηρείται ο λογαριασμός και το δικαιούμενο ποσό επάθλου.
    Η ηλεκτρονική μορφή της κατάστασης αυτής είναι επεξεργάσιμη από την εταιρεία «Διατραπεζικά Συστήματα Α.Ε.» (ΔΙΑΣ Α.Ε.) προς την οποία και διαβιβάζεται.
    β) Συγκεντρωτική κατάσταση σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή που περιλαμβάνει, ολογράφως και αριθμητικώς, ανά πάροχο υπηρεσιών πληρωμών, το συνολικό ποσό του επάθλου και το πλήθος των δικαιούχων.
  3. Η ανωτέρω έντυπη συγκεντρωτική κατάσταση αποστέλλεται από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Φορολογικών Εφαρμογών, στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών (ΓΔΟΥ) της ΑΑΔΕ, μέσω της οποίας διαβιβάζεται στη Διεύθυνση Λογαριασμών και Ταμειακού Προγραμματισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία εκδίδει, βάσει αυτής, ειδική εντολή προς την Τράπεζα της Ελλάδος για χρέωση του λογαριασμού του Ελληνικού Δημοσίου Νο 200 «Ελληνικό Δημόσιο Συγκέντρωση Εισπράξεων Πληρωμών» και την πίστωση του ενδιάμεσου λογαριασμού του Ελληνικού Δημοσίου με ΙΒΑΝ GR22 0100 0230 0000 0242 1220 698 με ονομασία «Πληρωμές ΕΔ με τη μεσολάβηση της ΔΙΑΣ ΑΕ», που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, με το συνολικό ποσό προς τους δικαιούχους και με το ποσό που αφορά το συνολικό ανά συναλλαγή κόστος προς τρίτους (ΔΙΑΣ Α.Ε.) σύμφωνα με την υπ’ αρ. 109/12-03-2019 πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Η Τράπεζα της Ελλάδος εξουσιοδοτείται για την κάλυψη του ανά συναλλαγή κόστους προς τρίτους. Ύστερα από την έγκριση της Διεύθυνσης Λογαριασμών & Ταμειακού Προγραμματισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) η οποία παρέχεται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτυακής εφαρμογής χρεώνεται ο λογαριασμός με ΙΒΑΝ GR22 0100 0230 0000 0242 1220 698 προκειμένου να διοδευθούν οι επιμέρους πληρωμές προς τους λογαριασμούς πληρωμών των τελικών δικαιούχων. Τυχόν υπόλοιπα στο λογαριασμό μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, μεταφέρονται με εντολή προς την Τράπεζα της Ελλάδος από τη Διεύθυνση Λογαριασμών και Ταμειακού Προγραμματισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σε πίστωση του λογαριασμού με ΙΒΑΝ GR71 0100 0230 0000 0000 0200 211 και λογιστικοποιούνται ως έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού. Η ανωτέρω εντολή κοινοποιείται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Φορολογικών Εφαρμογών (ΔΑΦΕ), στη Διεύθυνση Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών και στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της ΑΑΔΕ.
  4. Τα ποσά που απέτυχαν να πληρωθούν επιστρέφουν στο λογαριασμό του ΕΔ με ΙΒΑΝ: GR71 0100 0230 0000 0000 0200 211 με αιτιολογία κίνησης τον ειδικό κωδικό πληρωμής της ΔΙΑΣ Α.Ε. και λογιστικοποιούνται στα έσοδα του προϋπολογισμού.
    Για τις αποτυχούσες πληρωμές η ΔΙΑΣ Α.Ε. ενημερώνει τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Φορολογικών Εφαρμογών (ΔΑΦΕ), προκειμένου να ενημερωθούν οι δικαιούχοι και να συμπεριληφθούν στην επόμενη πληρωμή.

5α. Οι σχετικές για την πληρωμή του επάθλου πιστώσεις εγγράφονται στον Τακτικό Προϋπολογισμό της ΑΑΔΕ (Ειδικό Φορέα 1023 801 000 0000, ΑΛΕ 2310989007 «Δαπάνη Προγράμματος Δημοσίων Κληρώσεων (άρθρο 70 του ν. 4446/2016)»).
5β. Για την πληρωμή του επάθλου η ειδική εντολή πληρωμής της παρ. 3 του παρόντος άρθρου επέχει θέση απόφασης ανάληψης υποχρέωσης.

  1. Η εμφάνιση των σχετικών πληρωμών στη δημόσια ληψοδοσία πραγματοποιείται με την έκδοση συμψηφιστικών χρηματικών ενταλμάτων από τη Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης (ΔΟΔ) της ΓΔΟΥ ΑΑΔΕ.
  2. Δικαιολογητικά για την έκδοση των σχετικών χρηματικών ενταλμάτων ορίζονται τα ακόλουθα:
    i) Απόφαση του Διοικητή ΑΑΔΕ για την έκδοση του συμψηφιστικού χρηματικού εντάλματος.
    ii) Συγκεντρωτική κατάσταση της παρ. 2 του παρόντος άρθρου.
    iii) Αντίγραφα των ειδικών εντολών προς την Τράπεζα της Ελλάδος και των αντιγράφων κίνησης (extrait) της Τράπεζας για τη χρέωση του λογαριασμού του Δημοσίου 200.
  3. Η Διεύθυνση Λογαριασμών και Ταμειακού Προγραμματισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι συμβαλλόμενες τράπεζες και οι λοιποί πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών δεν θεωρούνται δημόσιοι υπόλογοι και ευθύνονται μόνο για τυχόν λάθη από δική τους υπαιτιότητα.
  4. Η ΑΑΔΕ διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τυχόν μη αναλωθείσες πιστώσεις από τις διαθέσιμες στο εκάστοτε οικονομικό έτος, για την κάλυψη υποχρεώσεων του προγράμματος δημοσίων κληρώσεων προηγουμένων ετών, που δεν κατέστη δυνατή η αποπληρωμή τους κατά το έτος κλήρωσης.
  5. Το έπαθλο είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Άρθρο 8 Υποχρεώσεις Εχεμύθειας

Το προσωπικό που υπηρετεί στην ΑΑΔΕ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, τα πρόσωπα που ανήκουν στο ανθρώπινο δυναμικό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, των τραπεζών και των λοιπών συμβαλλόμενων παρόχων υπηρεσιών πληρωμών καθώς και τα πρόσωπα που συμμετέχουν στις διαδικασίες των κληρώσεων ως εκπρόσωποι του ανεξάρτητου πιστοποιημένου φορέα της παρ. 1 του άρθρου 5 της παρούσας, τα οποία, εξ αιτίας της εργασίας τους, αποκτούν τυχόν πρόσβαση σε στοιχεία συμμετεχόντων, δεσμεύονται από το φορολογικό απόρρητο, τις υποχρεώσεις εχεμύθειας και τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Άρθρο 9 Έναρξη Ισχύος

Η παρούσα απόφαση ισχύει για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής, από την 1η Ιανουαρίου 2022. Από την έναρξη ισχύος της παρούσας παύει να ισχύει η υπό στοιχεία ΠΟΛ 1161/2017 (Β’ 3657) καθώς και οι υπό στοιχεία Α.1167/2019 (B’ 2271) και Α.1098/2021 (Β’ 2036) τροποποιητικές αυτής, εξαιρουμένων των σημείων που αφορούν στην ολοκλήρωση της απόδοσης επάθλων για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής, έως την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα