Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜπλόκο σε φορτίο με λαθραία τσιγάρα

Μπλόκο σε φορτίο με λαθραία τσιγάρα

Για διανομή λαθραίων τσιγάρων είχαν βγει με το Ι.Χ. αυτοκίνητο που επέβαιναν δυο Έλληνες, οι οποίοι εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Ορεστιάδα και ακινητοποιήθηκαν για να υποβληθούν σε έλεγχο.

Μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν 500 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης και εστάλησαν στο αρμόδιο Τελωνείο για να υπολογιστούν οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Οι δράστες συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, με την οποία οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας.

Λαθραίος καπνός και τσιγάρα σε επιχείρηση

Στην επιχείρηση ιδιοκτησίας ενός Έλληνα σε περιοχή του Ηρακλείου έγινε έρευνα αστυνομικούς της Ασφαλείας στο πλαίσιο προανάκρισης για διακίνηση λαθραίων προϊόντων καπνού και βρέθηκαν συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους τριών κιλών και 830 γραμμαρίων και 265 πακέτα τσιγάρων, όλα χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Ο επιχειρηματίας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, ενώ οι ποσότητες καπνού και τσιγάρων παραδόθηκαν στο Τελωνείο.

Έτοιμος να επιβιβαστεί στο πλοίο για την Ιταλία ήταν ένας 45χρονος αλλοδαπός που έφτασε με το αυτοκίνητό του στην πύλη εισόδου οχημάτων του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, αλλά δεν ταξίδεψε ποτέ! Κι αυτό, γιατί οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου βρήκαν μέσα στην χειραποσκευή του χύμα καπνό συνολικού βάρους δύο κιλών και 450 γραμμαρίων χωρίς ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας κατηγορούμενο για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Οι διαφυγόντες δασμοί για τον λαθραίο καπνό υπολογίστηκαν σε 524,66 ευρώ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα