Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΜείωση ενοικίου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου στο 80% για τις κλειστές επιχειρήσεις

Μείωση ενοικίου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου στο 80% για τις κλειστές επιχειρήσεις

Μείωση ενοικίου για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις κατά 80% για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο 2021, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στον προϋπολογισμό προβλέπονται εφεδρείες 7,5 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ απαντώντας στην κριτική για την λειτουργία take away επεσήμανε ότι «είναι μία ανακούφιση για το λιανεμπόριο που σήμερα δοκιμάζεται». «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να διευκολύνουμε το λιανεμπόριο να σώσει όσο μεγαλύτερο μέρος του τζίρου του μπορεί και δεν θα θα απολογηθούμε γι’ αυτό», τόνισε, σημειώνοντας πως εάν υπάρχει κάποια εναλλακτική πρόταση εδώ πέρα είμαστε να την ακούσουμε

Αναφερόμενος στο εμβόλιο τόνισε ότι σε λίγα 24ωρα ξεκινά η εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους και θα την ονομάσουμε επιχείρηση «Ελευθερία». Έκανε λόγο για πρωτόγνωρη πρόκληση για την οποία δεν υπάρχουν έτοιμες λύσεις, ενώ με αφορμή την πιθανή έγκρισή του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων μία εβδομάδα νωρίτερα υπογράμμισε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δρομολογήσουμε αυτή την σύνθετη άσκηση και υπογράμμισε ότι θα αξιοποιηθεί η τεχνολογία και θα ζητηθεί η συνδρομή όλων των φορέων.

Προειδοποίησε πάντως ότι θα συνεχίσει να καραδοκεί η απειλή μέχρι να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού γι’ αυτό και η προσήλωση στα μέτρα προστασίας πρέπει να συνεχιστεί.
Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε επίσης ότι σε λίγες ημέρες θα υπογραφεί στην Αθήνα η συμφωνία για 18 αεροσκάφη Rafale που θα αποκτήσει η χώρα εντός του 2021 από την Γαλλία, ενώ άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για την μη υπερψήφιση των αμυντικών δαπανών, λέγοντας ότι «δεν υποστηρίζει την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία» και ότι «υποκριτικά δηλώνετε παρών όταν είστε απών από το εθνικό μέτωπο», όπως είπε.

Απαντώντας εξάλλου στην κριτική της αντιπολίτευσης για τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογράμμισε ότι είναι σαφέστερες από ποτέ υπέρ των δικαίων της Ελλάδας και της Κύπρου απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα