Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΜέτρα στήριξης: Ανακοινώνεται νέο πακέτο έως τις 20 Ιουνίου

Μέτρα στήριξης: Ανακοινώνεται νέο πακέτο έως τις 20 Ιουνίου

Σε νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση έως τις 20 Ιουνίου. Οι αποφάσεις θα ληφθούν αφού προηγουμένως θα έχουν βγει τα επίσημα στοιχεία για την τήρηση του προϋπολογισμού και την πορεία των εσόδων τον Μάιο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤ1, τις επόμενες μέρες η Κυβέρνηση αναμένεται να έχει λάβει τις αποφάσεις της για τη δέσμη μέτρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ώστε να τους βοηθήσει με την παρατεταμένη ακρίβεια και να τους δώσει «ανάσες» για να καλύψουν τις ανάγκες της καθημερινότητάς τους.

Σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις θα διαδραματίσει η ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής του νέου άλματος του πληθωρισμού σε επίπεδα άνω του 11%. Οι ανακοινώσεις για τον Μάιο, για πληθωρισμό στο 10,7% επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες του οικονομικού επιτελείου και θέτουν πλέον την κυβέρνηση, με απόλυτη σαφήνεια, σε τροχιά λήψης πρόσθετων «πυροσβεστικών» μέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα φορολογικά έσοδα του τετραμήνου ήταν πολλαπλάσια σε σχέση με τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού κατά 1,745 δισ. ευρώ, με την ηγεσία του υπουργείου να υποστηρίζει πως ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος είχε ήδη αξιοποιηθεί με τις παρεμβάσεις που έχουν προηγηθεί, επιταγή ακρίβειας, fuel pass, επιδότηση ντίζελ. Αν ο Μάιος αποδειχθεί τόσο καλός όσο και ο Απρίλιος (υπέρβαση εσόδων 506 εκατ. ευρώ), διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για μια σημαντική παρέμβαση.

πηγή ΑΝΤ1

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα