Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΛογαριασμοί ρεύματος: Αυτή την εβδομάδα οι ανακοινώσεις για την επιδότηση

Λογαριασμοί ρεύματος: Αυτή την εβδομάδα οι ανακοινώσεις για την επιδότηση

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα σχετικά με την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος για τον Φεβρουάριο, όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Σκρέκας προϊδέασε πως η επιδότηση θα κυμανθεί περίπου στα επίπεδα του Ιανουαρίου, σημειώνοντας πως τον περασμένο μήνα παρατηρήθηκε μία μικρή αποκλιμάκωση στη χονδρική τιμή ρεύματος.

Στο θέμα των ανατιμήσεων στην ενέργεια αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1. «Υπάρχει μια πολύ μεγάλη στήριξη από την πλευρά του κράτους και των εταιρειών -και της Δ.Ε.Η. και της ΔΕΠΑ- στους οικιακούς καταναλωτές, αλλά και στις επιχειρήσεις για να μειωθεί η επίπτωση των αυξήσεων. Οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Δεν θα μηδενίσουμε τις συνέπειες, όμως θα περιορίσουμε πολύ το αποτύπωμά τους. Στα νοικοκυριά μέχρι τις 300 κιλοβατώρες θα απορροφηθεί η αύξηση από 70% μέχρι 90%. Στις επιχειρήσεις 50%. Οι αγρότες μας θα δουν τη μείωση 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο. Για το Γενάρη και το Φλεβάρη 50% μείωση» είπε συγκεκριμένα.

Αναγνώρισε παράλληλα πως «η κρίση αυτή είναι δύσκολη για τα νοικοκυριά και για τις επιχειρήσεις» αλλά όπως έσπευσε να προσθέσει, δεν υπάρχει πολιτική που να μπορεί να μηδενίσει αυτό το αποτύπωμα των αυξήσεων. «Όταν στην ενέργεια τα τελευταία σαράντα χρόνια δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοιο προηγούμενο, δεν υπάρχει πολιτική ή κυβέρνηση στον κόσμο που να μηδενίσει το αποτύπωμα αυτών των αυξήσεων. Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια και δεν αφήνουμε κανέναν πίσω. Δόθηκαν πάνω από 1,5 δισ. από το Σεπτέμβριο. Δεν είναι λίγο το ποσό αυτό, δεν είναι σταγόνα στον ωκεανό» είπε.

Τόνισε παράλληλα πως «δεν έχουμε εξαντλήσει την εργαλειοθήκη αντιμετώπισης» και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση «θα απαντάει στις προκλήσεις στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της με τον πιο κατάλληλο και αποτελεσματικό τρόπο».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα