Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΛογαριασμοί ρεύματος: Έρχονται νέα τιμολόγια - Τι θα ισχύει για «σπάσιμο» συμβολαίου

Λογαριασμοί ρεύματος: Έρχονται νέα τιμολόγια – Τι θα ισχύει για «σπάσιμο» συμβολαίου

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) θα εγκρίνει αύριο, Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, τα νέα τυποποιημένα τιμολόγια και αιτήσεις προσφοράς προμήθειας προς τους καταναλωτές υποστήριξε σήμερα στο συνέδριο του ΙΕΝΕ ο πρόεδρος της Αρχής Αθ. Δαγούμας.

«Παρά την κριτική δεν πτοούμαστε και θα προχωρήσουμε. Δεν θα κάνουμε πίσω» είπε ο κ. Δαγούμας ο οποίος είπε πως αύριο θα εκδοθούν κατευθυντήριες γραμμές «για την υιοθέτηση των τυποποιημένων εντύπων προσυμβατικής ενημέρωσης («Αίτηση Προσφοράς Προμήθειας») και «Λογαριασμού Κατανάλωσης», για τη διασφάλιση της προσήκουσας ενημέρωσης των καταναλωτών πριν από κάθε τροποποίηση συμβατικού όρου και για να υπάρχει σαφής κατηγοριοποίηση των τιμολογίων».

Επιπλέον, η ΡΑΕ θα στείλει γνωμοδότηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) για τις ρήτρες πρόωρης αποχώρησης. Τόσο για τις ρήτρες πρόωρης αποχώρησης, όσο και τα τυποποιημένα τιμολόγια είχαν υπάρξει σφοδρές αντιδράσεις από προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Η ρυθμιστική αρχή, στο πλαίσιο της διαβούλευσης, θεωρούσε πως η ρήτρα πρόωρης αποχώρησης έπρεπε να παραμείνει μόνο στα συμβόλαια με σταθερή τιμή ηλεκτρικής ενέργειας και όχι στα κυμαινόμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχει διαφορετική διατύπωση για τα κυμαινόμενα τιμολόγια χωρίς όριο προσαύξησης καθώς υπήρξαν αντιδράσεις για το χαρακτηρισμό τους ως «υψηλού κινδύνου».

πηγή aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα