Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΛογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος: Τέλος για έναντι και εκκαθαριστικούς

Λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος: Τέλος για έναντι και εκκαθαριστικούς

Τελειώνουν σταδιακά οι έναντι και εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε επίσημα η ΔΕΔΔΗΕ, που προανήγγειλε την καταμέτρηση σε μηνιαία βάση.

Μάλιστα, κατά την ίδια ανακοίνωση, η καταμέτρηση των παροχών σε μηνιαία βάση θα ολοκληρωθεί πανελλαδικά έως τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2024.

Επιπλέον, γίνεται έκκληση στους καταναλωτές «να διασφαλίσουν ότι το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και των συνεργαζόμενων εργολαβικών εταιριών θα έχει πρόσβαση στο χώρο των μετρητών του ακινήτου, προκειμένου να γίνει η λήψη ένδειξης από τον μετρητή και στη συνέχεια να χορηγηθεί στον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας που έχει επιλέξει ο πελάτης, για την έκδοση εκκαθαριστικού λογαριασμού».

Λογαριασμοί: Τι πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η λήψη της ένδειξης, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, «όλοι οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να καταχωρίσουν την ένδειξη της παροχής εντός τεσσάρων εργάσιμων ημερών από την ημέρα επίσκεψης του καταμετρητή στο ακίνητο».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης σχολίασε επί του θέματος: «Η δέσμευσή μας για μηνιαία καταμέτρηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, υλοποιείται. Ξεκινώντας, σταδιακά, ο ΔΕΔΔΗΕ τις καταμετρήσεις σε όλη την Ελλάδα, αναμένεται να οδηγηθούμε σε δραστική μείωση των ρευματοκλοπών».

Λογαριασμοί: «Οφέλη για καταναλωτές»
«Και αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με την τόνωση του ανταγωνισμού μεταξύ των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, την περαιτέρω διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ενεργειακό δυναμικό μας και τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών μας, θα έχει σημαντικά οφέλη για τους καταναλωτές, με κυριότερο τους χαμηλότερους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος», πρόσθεσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα