Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΚοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Πώς θα κάνετε αίτηση

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Πώς θα κάνετε αίτηση

Aνακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας σχετικά με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στην οποία σημειώνει:

«Παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» του άρθρου 235 του ν. 4389/2016 (Α’ 94), οι οποίες εκδόθηκαν τον Αύγουστο του έτους 2020, στις περιπτώσεις που, λόγω λήξης της ισχύος τους, απαιτείται, για την επανένταξη των δικαιούχων στο πρόγραμμα, η υποβολή εκ μέρους τους νέας αίτησης τον Μάιο του έτους 2021».

Επιλέον, στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «Η χορηγούμενη παράταση ισχύει για όσους δικαιούχους δεν υποβάλουν νέα αίτηση εντός των μηνών ισχύος της. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως»

Τι πρέπει να έχετε

 Αρχικά πρέπει να γνωρίζετε
  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • τον ΑΦΜ σας
  • τον ΑΜΚΑ σας
  • την ηλεκτρονική σας διεύθυνση
  • τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου
  • έναν έγκυρο και ενεργό αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), στον οποίο είστε αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος

Για την οριστική υποβολή της αίτησης θα χρειαστεί να πάτε στον Δήμο ή το Κέντρο κοινότητας με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τα δικαιολογητικά που θα υποβληθούν στους Δήμους ή στα Κέντρα Κοινότητας είναι τα εξής:

 1. Σε περίπτωση που η μόνιμη κατοικία διαμονής του νοικοκυριού είναι διαφορετική από αυτήν που εμφανίζεται από τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε επίσημου δικαιολογητικού τεκμηριώνει τη μεταβολή.

Συγκεκριμένα,

α. για διαμονή σε ιδιόκτητη κατοικία, απαιτείται η προσκόμιση συμβολαίου που τεκμηριώνει την ιδιοκτησία και λογαριασμού ΔΕΚΟ ή δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης ή κινητής τηλεφωνίας με απαραίτητο στοιχείο την αντιστοιχία της διεύθυνσης με την επωνυμία του αιτούντος,

β. για διαμονή σε ενοικιαζόμενη κατοικία, η προσκόμιση αντιγράφου/ων ηλεκτρονικού/ών μισθωτηρίου/ών που τεκμηριώνει/ουν τη διαμονή σε ενοικιαζόμενη κατοικία για τουλάχιστον 6 μήνες πριν από το μήνα υποβολής της αίτησης για το ΚΕΑ και λογαριασμού ΔΕΚΟ ή δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης ή κινητής τηλεφωνίας με απαραίτητο στοιχείο την αντιστοιχία της διεύθυνσης με την επωνυμία του αιτούντος,

γ. για διαμονή σε δωρεάν παραχωρημένη κατοικία, να έχει δηλωθεί στην τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος και λογαριασμός ΔΕΚΟ ή δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης ή κινητής τηλεφωνίας στο όνομα του παραχωρησιούχου με απαραίτητο στοιχείο την αντιστοιχία της διεύθυνσης με την επωνυμία του αιτούντος.

 

πηγή aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα