Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΚοινωνικός τουρισμός: Περισσότεροι από 16.000 έκαναν διακοπές αρχές Ιουνίου – Στις 30...

Κοινωνικός τουρισμός: Περισσότεροι από 16.000 έκαναν διακοπές αρχές Ιουνίου – Στις 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία των αιτήσεων

- Advertisement -

Τον συνολικό αριθμό των 16.011 αγγίζουν οι ενεργοποιημένες επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 της ΔΥΠΑ σε τουριστικά καταλύματα της χώρας στο διάστημα 1 με 10 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα ως δημοφιλέστερος προορισμός αναδεικνύεται η Εύβοια, ενώ ακολουθούν ο Νότιος Τομέας Αθηνών και η Χαλκιδική. Ενδεικτικά, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, οι 10 περιφερειακές ενότητες με τον μεγαλύτερο αριθμό ενεργοποιημένων επιταγών κατά το διάστημα 1-10 Ιουνίου είναι:

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές μπορούν να πραγματοποιηθούν από τους δικαιούχους έως τις 30 Ιουνίου 2024. Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων. Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν, ενώ στα καταλύματα Ρόδου, Β. Εύβοιας, Έβρου και Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν. Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Πηγή:ertnews.gr

 

 

 

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα