Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΚοινωνικός Τουρισμός: Έρχεται νέο πρόγραμμα για 25.000 δικαιούχους

Κοινωνικός Τουρισμός: Έρχεται νέο πρόγραμμα για 25.000 δικαιούχους

Έρχεται νέο πρόγραμμα  Κοινωνικού Τουρισμού για  άλλη μια κατηγορία πολιτών, όπως προκύπτει από όσα δήλωσε σήμερα ο Διοικητής Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)  Σπύρος Πρωτοψάλτης  στο MEGA.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο κ. Πρωτοψάλτης  στο MEGA,  θα υπάρξει πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για 25 χιλιάδες  συνταξιούχους που μέχρι τώρα δεν  συγκαταλέγονταν  σε αυτό, ωστόσο δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες .  “Αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος να σας πω άλλες λεπτομέρειες  για το εν λόγω πρόγραμμα… μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το μοντέλο του προγράμματος για τους συνταξιούχους
Πάντως στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πώς θα είναι το μοντέλο του προγράμματος για τους συνταξιούχους.  Όπως γίνονται οι αιτήσεις  για το πρόγραμμα  Κοινωνικού Τουρισμού το οποίο θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου, έτσι αντίστοιχα εντός των επόμενων ημερών θα γίνουν ανακοινώσεις και για τη διαδικασία αυτή, η οποία θα είναι πιο σύντομη, γιατί θα είναι και λιγότερα τα άτομα τα οποία θα ωφεληθούν, τόνισε.

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού:  Ποιο είναι το μοντέλο που εφαρμόζεται σήμερα
Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 έχει διάρκεια 12 μήνες,  έως τις 31 Ιουλίου 2022  και σε αυτό  μπορούν να  συμμετάσχουν άνεργοι και εργαζόμενοι, αλλά και οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ . Το  πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού απευθύνεται σε όσους/-ες:

Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/-ες 50 ημέρες εργασίας.
Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα