Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΚαύσιμα: Τι θα πληρώσουμε τον Σεπτέμβριο - Κάτω από τα €2 η...

Καύσιμα: Τι θα πληρώσουμε τον Σεπτέμβριο – Κάτω από τα €2 η βενζίνη

«Κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο κυμαίνεται πλέον η τιμή πώλησης της αμόλυβδης», ανέφερε η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα.

Mιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ, η κ. Ζάγκα εκτίμησε ότι από τις 15 Οκτωβρίου που θα ξεκινήσει η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή του – υποθετικά – θα είναι γύρω στο 1,60 ευρώ ανά λίτρο.

«Έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας, είπε, και υπενθύμισε ότι πέρυσι η τιμή του ήταν 1,10 με 1,20 ευρώ ανά λίτρο. Όσον αφορά στο πετρέλαιο κίνησης, η τιμή του έπεσε κάτω από το 1,90 ευρώ το λίτρο είπε.

Η πρόεδρος των βενζινοπωλών επανέλαβε την πάγια θέση του κλάδου για μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, τονίζοντας ότι αυτά είναι ένα πανάκριβο κοινωνικό αγαθό.

‘Επειτα από ένα μακρύ χρονικό διάστημα, ένας μεγάλος αριθμός πρατηρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πουλά την αμόλυβδη βενζίνη των 95 οκτανίων σε τιμή κάτω των 2 ευρώ. Μάλιστα στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι η αποκλιμάκωση των τιμών θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες και υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα υπάρξει νέα ανατροπή στις διεθνείς τιμές.

Το κόστος των καυσίμων παρά την αποκλιμάκωση που παρατηρείται τελευταία αποτελεί μεγάλο αγκάθι για τους προϋπολογισμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να λειάνει τις αντιδράσεις μέσα από την παροχή έξτρα επιδοτήσεων (fuel pass).

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα