Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΚαμπανάκι για υψηλές τιμές στα τρόφιμα και το 2022

Καμπανάκι για υψηλές τιμές στα τρόφιμα και το 2022

Σε υψηλές τιμές και το 2022 αναμένεται να παραμείνουν οι τιμές των τροφίμων και το 2022 λόγω της ενεργειακής κρίσης και των αυξημένων τιμών σε ναυτιλία.

«Το 2022 θα έχει, πιθανώς, λιγότερες αναταραχές οφειλόμενες στον κορωνοϊό αλλά τα προβλήματα θα συνεχιστούν λόγω των αυξημένων τιμών γεωργίας. Οι τιμές δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην κανονικότητα σύντομα» επισημαίνεται σε έκθεση διεθνών οίκων αξιολόγησης. Ο ανάλογος δείκτης του ΟΗΕ βρίσκεται σε υψηλό δεκαετίας λόγω των καιρικών συνθηκών, των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδας και της έλλειψης εργατικού δυναμικού. Όλα αυτά τα προβλήματα έχουν δημιουργήσει πληθωριστικές πιέσεις ανά τον πλανήτη, προκαλώντας ανησυχίες σε κεντρικούς τραπεζίτες και κυβερνήσεις.

Η αύξηση των τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνη επιταχύνθηκε στο 4,9% τον Νοέμβριο – που είναι με διαφορά το υψηλότερο επίπεδο στα 25 χρόνια που καταγράφονται τα σχετικά στοιχεία – από 4,1% τον Οκτώβριο και πάνω από τις προσδοκίες για μία αύξησή τους κατά 4,5%.Οι τιμές ενέργειας αυξήθηκαν 27% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν καθώς οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν, αλλά και οι τιμές των υπηρεσιών και των μη ενεργειακών βιομηχανικών προϊόντων

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα