Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΚαλοκαίρι: Οι πιο οικονομικοί τρόποι για να έχετε δροσιά

Καλοκαίρι: Οι πιο οικονομικοί τρόποι για να έχετε δροσιά

Είναι γεγονός πως όσο οι μέρες περνούν η θερμοκρασία όλο και θα ανεβαίνει το καλοκαίρι.

Την ίδια στιγμή, η ενεργειακή κρίση είναι εδώ με τις τιμές των καυσίμων, τους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά και τις τιμές πολλών προϊόντων και υπηρεσιών να έχουν σπάσει κάθε αρνητικό ρεκόρ.

Η αναζήτηση δροσιάς στο σπίτι είναι μια συνεχής διαδικασία… επιβίωσης. Η εύκολη λύση είναι να ανάψετε το κλιματιστικό σε βάρος της τσέπης σας φυσικά.

Εμείς σας έχουμε, όμως, 7 τρόπους για να δροσιστείτε χωρίς να βάλετε σε λειτουργία το κλιματιστικό.

  1. Κατεβάζουμε τις τέντες του σπιτιού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με αυτόν το τρόπο εμποδίζουμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ηλιακής ακτινοβολίας να μπει μέσα στο σπίτι και να ζεστάνει παραπάνω τον χώρο.
  2. Εκμεταλλευτείτε τις πόρτες: Αφήνοντας τις πόρτες των δωματίων ανοιχτές αυτόματα θα επιτρέπετε στον αέρα να κυκλοφορεί από δωμάτιο σε δωμάτιο. Καλό θα είναι να το κάνετε τις βραδινές ώρες που η θερμοκρασία μειώνεται. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, από την άλλη, καλό θα ήταν να απομονώνεται τα δωμάτια που θερμαίνονται περισσότερο λόγω της θέσης του ήλιου κλείνοντας τις πόρτες και χρησιμοποιώντας μόνωση αεροστόπ.
  3. Αποφεύγουμε την εκτεταμένη χρήση της ηλεκτρικής κουζίνας και το μαγείρεμα. Δεν θέλουμε να προσθέσουμε και άλλη θερμότητα είτε από την ηλεκτρική κουζίνα, είτε από το φυσικό αέριο ή το γκάζι. Προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε την θερμότητα που παράγεται μέσα στο σπίτι.
  4. Αντικαταστήστε το κλιματιστικό με ανεμιστήρα: Υπάρχουν άνθρωποι που παραπονιούνται συνεχώς για έντονους πονοκεφάλους που τους προκαλεί το κλιματιστικό. Αν είστε ένας από αυτούς τότε θα λατρέψετε αυτό το DIY.  Γεμίστε ένα μπολ με παγάκια και τοποθετήστε το πάνω σε μία επιφάνεια μπροστά από έναν ανεμιστήρα. Καθήμενοι απέναντι από τον ανεμιστήρα, όταν αυτός θα δουλεύει στην ένταση που επιθυμείτε, θα νιώθετε πως η θάλασσα είναι μπροστά από το καθιστικό σας. Ρυθμίστε τον ανεμιστήρα σας αριστερόστροφα εάν αυτός είναι διπλής λειτουργίας.
  5. Συντηρούμε τα κλιματιστικά. Συντηρούμε τα κλιματιστικά για λόγους υγείας αλλά και για λόγους καλής και σωστής λειτουργίας. Με τίποτα δεν θα θέλαμε να έχει έξω 42 43 βαθμούς Κελσίου και να μην μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κλιματιστικό του σπιτιού μας. Σε πολλές περιπτώσεις η χρήση του κλιματιστικού είναι απαραίτητη και θα λέγαμε και σωτήρια. Για αυτό φροντίστε το κλιματιστικό σας να είναι σωστά συντηρημένο.
  6. Επικεντρωθείτε στη θερμοκρασία του σώματός σας και όχι του σπιτιού: Αν οι «παλαιότεροι» κατάφεραν να επιβιώσουν χωρίς κλιματιστικό τότε μπορείτε και εσείς. Ξεκινήστε πίνοντας δροσερά ροφήματα και τοποθετώντας νωπά υφάσματα σε περιοχές όπου οι «παλμοί» είναι εμφανείς όπως οι καρποί, ο λαιμός και ο αυχένας.
  7. Αφήστε το βραδινό αεράκι να μπει Κατά τη διάρκεια της νύχτας η θερμοκρασία κατεβαίνει αισθητά σε σχέση με αυτή της μέρας, ειδικότερα σε κάποιες περιοχές που βρίσκονται κοντά σε δάση ή φυσικές πηγές νερού. Αν βρίσκεστε σε μια τέτοια περιοχή εκμεταλλευτείτε αυτή τη βραδινή αλλαγή της θερμοκρασία και αφήστε τα παράθυρά σας ανοιχτά.

πηγή aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα