Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΚακά μαντάτα για τη βενζίνη: Ανεβαίνει η τιμή τις επόμενες ημέρες –...

Κακά μαντάτα για τη βενζίνη: Ανεβαίνει η τιμή τις επόμενες ημέρες – Πόσο θα αυξηθεί

Κακά μαντάτα για τη βενζίνη καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανέβει η τιμή της. Για το θέμα μίλησε ο αντιπρόεδρος πρατηριούχων Γιώργος Ασμάτογλου στο OPEN. Όπως είπε, η αυξημένη τιμή της βενζίνης θα φανεί από την Τρίτη γιατί η Δευτέρα θα ακολουθήσει τις τιμές που βγαίνουν σήμερα και αύριο.

“Η αυριανή τιμή είναι περίπου μηδενική, δεν έχει ούτε μείωση ούτε αύξηση. Τη Δευτέρα θα έχουμε την ίδια τιμή στη βενζίνη, καθώς δεν θα υπάρξει επίσης ούτε μείωση ούτε αύξηση. Και από την Τρίτη θα δούμε το πόση αύξηση θα έχει πάρει” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ασμάτογλου.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι μεγάλη αύξηση στην τιμή της βενζίνης αναμένεται να γίνει την Πέμπτη, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί από το εάν υπάρχει κάποιο αρνητικό γεγονός, όπως στο ουκρανικό ή πανδημία στην Κίνα ή εάν θα υπάρξουν κερδοσκοπικά παιχνίδια εκτός Ελλάδος τα οποία θα επηρεάσουν πάλι αρνητικά τις αγορές και τα χρηματιστήρια.

Ωστόσο την ίδια στιγμή δεν μπόρεσε να προσδιορίσει το πόσο θα αυξηθεί η τιμή της βενζίνης. “Θα δούμε μια πολύ αυξημένη τιμή στην βενζίνη, δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτή την στιγμή”, σημείωσε.

Αμόλυβδη βενζίνη: Πόσο θα μειωθεί σήμερα η τιμή της

Ο κ. Ασμάτογλου ανέφερε ότι η τιμή της βενζίνης βρίσκεται σήμερα στο 1, 948 ευρώ και η ντίζελ στο 1,743 ευρώ στα βενζινάδικα της Θεσσαλονίκης και στα ίδια περίπου επίπεδα στην Αθήνα. Στην Αθήνα η τιμή της βενζίνης κινείται σήμερα στο 1,95 ευρώ και στο ντίζελ στα 1,75 ευρώ, σημείωσε.

Μεταξύ άλλων εκτίμησε ότι η τιμή στην αμόλυβδη βενζίνη θα μειωθεί σήμερα.

“Σήμερα έχουμε μια μείωση στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης περίπου 10 ευρώ ανά 1.000 λίτρα δηλαδή κατά 1 λεπτό περίπου. Συνεχίζεται η πτωτική πορεία της αλλά βλέπουμε σήμερα ότι έχουμε σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα 10 δολάρια το αργό επάνω. Αυτές οι προβλέψεις για το αργό είναι λίγο δύσκολες που δεν τις θέλαμε”.

“Oι προβλέψεις για την επόμενη εβδομάδα είναι οι αυξημένες τάσεις του διυλισμένου προϊόντος. Μέχρι εδώ ήταν η ανάσα που πήραμε” συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε πόσο θα αυξηθεί η τιμή της βενζίνης. “Δεν ξέρουμε πόση θα είναι η αύξηση αυτή” είπε.
Δεν αναμένεται να διατηρηθεί η μείωση στην τιμή πρόσθεσε μεταξύ άλλων και ανέφερε ότι ” οι πιέσεις στις διεθνείς τιμές στις αγορές στο αργό πετρέλαιο το οποίο είναι ένα χρηματιστηριακό προϊόν έρχεται και επηρεάζει σημαντικά την τσέπη μας. Η μείωση αυτή ουσιαστικά ήταν για μία εβδομάδα”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα