Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομία«Θα ακριβύνει κι άλλο η φέτα»

«Θα ακριβύνει κι άλλο η φέτα»

Την «ανηφόρα» έχει πάρει η τιμή της φέτας και μοιάζει πλέον να μετατρέπεται σε είδος πολυτελείας.

Η Εθνική διεπαγγελματική οργάνωση φέτας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την παραγωγή της.

«Μεταλλάσσουμε ένα προϊόν, το οποίο είναι ο λευκός χρυσός της Ελλάδας, ο οποίος δυστυχώς δεν έχει εκμεταλλευτεί όπως πρέπει η πολιτεία, να πουλιέται όπως το ροκφόρ. Οι κύριοι λόγοι που έχουν επηρεάσει την αύξηση της τιμής, είναι η αύξηση της τιμής των ζωοτροφών, το ενεργειακό κόστος το οποίο πλήττει πάρα πολύ και τους κτηνοτρόφους και τους μεταποιητές και η τιμή του γάλακτος η οποία ανεβαίνει συνεχώς», ανέφερε ο Γιάννης Βιτάλης, πρόεδρος της εθνικής διεπαγγελματικής οργάνωσης φέτας στον ΑΝΤ1.

«Δεν δικαιολογείται η αύξηση»
Οι κτηνοτρόφοι όμως ισχυρίζονται πως δεν δικαιολογείται η αύξηση στην τιμή της φέτας, καθώς πέρυσι πούλησαν με 1,15/λίτρο το γάλα τους και φέτος παρότι ζητούν 1,80 λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής, φαίνεται η ψαλίδα να κλείνει στο 1,40-1,50.

«Αυτή η φέτα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι περσινή σεζόν, που πληρωθήκαμε με 1,12 και 1,15, γιατί να ανέβει κι άλλο η φέτα; Έπρεπε να πουλιέται από 9,5 μέχρι 10 ευρώ το ανώτερο. Κι ας μιλήσουμε το 2023 το 10 να γίνει 11, όχι όμως 13 και 15 ευρώ», τόνισε ο κτηνοτρόφος Νίκος Κορδάλης.

 

 

Η τιμή της φέτας στο βαρέλι φτάνει αυτή τη στιγμή στα 11,5 ευρώ το κιλό, ενώ ακόμη ακριβότερη είναι η συσκευασμένη. Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι θα ανέβει κι άλλο και πιθανόν από το επόμενο έτος να φτάσει να πωλείται ακόμη και προς 15 ευρώ το κιλό.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα