Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΗ «ξεχασμένη» επιδότηση που μπορεί να σας δώσει 52 ευρώ παραπάνω το...

Η «ξεχασμένη» επιδότηση που μπορεί να σας δώσει 52 ευρώ παραπάνω το μήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Mία «ξεχασμένη» επιδότηση σε παλιά εγκύκλιο, δίνει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να αυξήσει τον μισθό του κατά 52 ευρώ το μήνα.

Αυτό αποκαλύπτει το λογιστικό γραφείο της Μαριάννας Νίκα, με σχετική ανάρτηση στο TikTok, όπου εξηγεί το πώς αυτή προκύπτει.

Όπως αναφέρει, υπάρχει μία «ξεχασμένη» επιδότηση εργατικής εισφοράς, ένα «παραθυράκι» του νόμου υπέρ των επιχειρήσεων, που λέει: «σε εργαζόμενο που αμοίβεται με τον βασικό μισθό, ο οποίος όμως δεν δουλεύει σε επισιτιστικό γιατί τα επισιτιστικά καταστήματα έχουν δική τους σύμβαση, αυτοί που είναι δηλαδή με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση.

Μπορούμε ένα μέρος που θα έδινε η επιχείρηση στο ΙΚΑ, να τα δώσει στον εργαζόμενο. Δηλαδή υπάρχει μία εισφορά 6,67% που αντί να δίνει τις κρατήσεις στο ΙΚΑ, θα τις δώσει στον εργαζόμενο. Αυτό αναλογεί περίπου σε 52 ευρώ το μήνα. Οπότε κόβουμε από το ΙΚΑ και το δίνουμε στον εργαζόμενο».

Για την επιχείρηση το κόστος είναι ακριβώς το ίδιο εξηγεί η λογίστρια αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να παίρνει 52 ευρώ παραπάνω.

«Είναι μία πολύ παλιά εγκύκλιος την οποία εμείς χρησιμοποιούμε και βοηθάμε. Δεν αυξάνουμε το κόστος της επιχείρησης αλλά αυξάνουμε το ποσό που λαμβάνει ο εργαζόμενος οπότε ικανοποιούμε και τις δύο πλευρές», καταλήγει.

@mariannanika.taxeasy

Το ξέρατε; Το εφαρμόζετε στις επιχειρήσεις σας; #λογιστης #mariannanika #accounting #athens #greece #χρηματα #εργασιακα #logistis #επιχειρήσεις #χρηματα #συμβουλές #λογιστικήαπλά #φορολογια #εσοδα #εργαζομενος #ικα

♬ πρωτότυπος ήχος – Marianna Nika -Taxeasy

 

 

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα