Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΕπιδόματα ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ μέσα στον Δεκέμβριο: Όλες οι ημερομηνίες – Oι...

Επιδόματα ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ μέσα στον Δεκέμβριο: Όλες οι ημερομηνίες – Oι δικαιούχοι

Αύριο, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2022. Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν αυτόματα, με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης των δικαιούχων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, αναφέρει η aftodioikisi.gr

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους επιδοτούμενους ανέργους έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα των προπληρωμών επιδομάτων, η προπληρωμή θα καταβληθεί μετά την δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/delose-parousias-epidoma-anergias (gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων).

 

ΟΠΕΚΑ: Πληρωμές 15 και 31/12
Επίσης, ο  ΟΠΕΚΑ ανακοινώνει ότι στις 15 Δεκεμβρίου 2021 θα καταβληθεί η προσαύξηση της εισοδηματικής ενίσχυσης των ωφελούμενων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος(ΕΕΕ).

Η καταβολή της τακτικής μηνιαίας εισοδηματικής ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου 2021, ως είθισται άλλωστε.

Συγκεκριμένα, η πρώτη θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου και τη Δεύτερη στις 31 Δεκεμβρίου, με τα χρήματα να μπαίνουν στα ΑΤΜ στις 30 Δεκεμβρίου.

Άρα οι περίπου 250.000 δικαιούχοι που λαμβάνουν ήδη ποσά ύψους 52.575.463,55 ευρώ θα λάβουν:
στις 15 Δεκεμβρίου άλλο ένα αντίστοιχο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και
στις 31 Δεκεμβρίου το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα του Δεκεμβρίου.
Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (π. ΚΕΑ) από τον ΟΠΕΚΑ ορίζεται ως ακολούθως:

200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό
100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό)
50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό)

Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται μηνιαίως με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, ο οποίος τηρείται υποχρεωτικά σε πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Ελλάδα. Η ενίσχυση δεν καταβάλλεται εάν ο αιτών δεν έχει δηλώσει στην αίτηση για ένταξη στο Κ.Ε.Α. αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) στον οποίο είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα