Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΕπιδοτήσεις ρεύματος Σεπτεμβρίου: Αύριο στις 9:30 οι ανακοινώσεις

Επιδοτήσεις ρεύματος Σεπτεμβρίου: Αύριο στις 9:30 οι ανακοινώσεις

Με τις τιμές του ρεύματος να «εκτοξεύονται» για τον Σεπτέμβριο, όπως φάνηκε από τις ανακοινώσεις των παρόχων, η κυβέρνηση σπεύδει να ανακοινώσει τις νέες επιδοτήσεις. Οι ανακοινώσεις πρόκειται να γίνουν το πρωί της Τρίτης.


Συγκεκριμένα, οι ανακοινώσεις για την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος θα πραγματοποιηθούν στις 09:30 αύριο, Τρίτη, από τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα.

Υπενθυμίζεται ότι η χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για αύριο έσπασε τα ρεκόρ, φτάνοντας στην Ελλάδα στα 616,38 ευρώ.

Σημειώνεται επίσης πως τα νέα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι πάροχοι κυμαίνονται από τα 0,68 € ως το 1,13 € ανά κιλοβατώρα, με τις χρεώσεις να είναι διαφορετικές ανά πάροχο τόσο για τα πάγια όσο και για την έκπτωση συνέπειας που προσφέρουν.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον RealFm, η κρατική ενίσχυση για τον Σεπτέμβριο σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, υπολογίζεται στα 2 δισ. ευρώ. Επιπλέον, αναφερόμενος στο πακέτο ΔΕΘ, ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχουν δεκάδες μέτρα στο τραπέζι, αλλά ό,τι θα υλοποιηθεί θα εξαρτηθεί από τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο, αλλά και τις προτεραιότητες που θα θέσει ο πρωθυπουργός σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα