Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΕπίδομα 534 ευρώ στους καλλιτέχνες: Πότε θα δοθεί στους δικαιούχους

Επίδομα 534 ευρώ στους καλλιτέχνες: Πότε θα δοθεί στους δικαιούχους

Τον ερχόμενο μήνα και συγκεκριμένα τον Μάρτιο εντάσσονται στο μέτρο των 534 ευρώ και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών εκτός από τους εργαζόμενους των κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων σε αναστολή σύμβασης εργασίας, όπως καλλιτέχνες κι εργαζόμενοι στον τουρισμό (ξεναγοί,τουριστικοί συνοδοί κι εποχικοί εργαζόμενοι σε τουριστικά γραφεία, χειμερινά καταλύματα, χιονοδρομικά κέντρα).

Έτσι, οι εργαζόμενοι της τέχνης και του πολιτισμού που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών θα λάβουν μέσα στον Μάρτιο επιπλέον 1.068 ευρώ (534 ευρώ για Ιανουάριο και άλλα τόσα για Φεβρουάριο).

Ειδικότερα, με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ρυθμίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης των καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, καθώς και κάθε άλλο ειδικότερο ζήτημα και αναγκαία λεπτομέρεια.

Με τη διάταξη αυτή ανοίγει ο δρόμος για να επεκταθεί το μέτρο υποβολής μονομερών δηλώσεων για τους εν λόγω επαγγελματίες, ώστε να δικαιούνται να λάβουν την αποζημίωση των 534 ευρώ για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021. Υπενθυμίζεται ότι αφορά στους εγγεγραμμένους στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.servicers.gov.gr του συστήματος «Εργάνη» έως και τις 20 Οκτωβρίου, καθώς και στους ξεναγούς και τουριστικούς συνοδούς, οι οποίοι είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα