Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕπίδομα 534 ευρώ: Ποιοι δικαιούχοι θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι δικαιούχοι θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού

Την Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου, είναι προγραμματισμένο να καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού στους εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή κατά τον Ιανουάριο 2022 και τους καλλιτέχνες που έλαβαν αποζημίωση για τον ίδιο μήνα. Όσοι βγήκαν σε αναστολή όλο τον μήνα θα λάβουν πλήρες το επίδομα 534 ευρώ, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η αναλογία είναι 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας για τους δικαιούχους αποζημίωσης ειδικού σκοπού με μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις:

Με τη διάταξη του άρθρου 170 του ν.4876/2021 προβλέφθηκε ότι το ειδικό εποχικό βοήθημα του άρθρου 22 του ν. 1836/1989 του ΟΑΕΔ, για το 2021 καταβάλλεται ανεξαρτήτως του κλάδου των ημερών ασφάλισής τους κατά το έτος 2020 υπό την προϋπόθεση ότι έλαβαν το βοήθημα αυτό το 2019 ή το 2020. Η προθεσμία υποβολής της σχετικής αίτησης έχει παραταθεί έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 και ο ΟΑΕΔ ενημερώνει σχετικά όλους τους δικαιούχους. Συνεπώς δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για όσους από τους δικαιούχους δεν έχουν εμφανιστεί στους «Ατομικούς Λογαριασμούς Ασφάλισης» τα ένσημα του 2020, κάτι που οφείλεται σε τεχνικούς λόγους που αναμένεται να διευθετηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Αναφορικά με τα ένσημα του 2021 για τους δικαιούχους αποζημίωσης ειδικού σκοπού με μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις στον τομέα του τουρισμού- επισιτισμού κλπ, γνωστοποιείται ότι η διαδικασία εμφάνισης των ενσήμων στους «Ατομικούς Λογαριασμούς Ασφάλισης» ολοκληρώνεται το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Για ορισμένους δικαιούχους λόγω αδυναμίας ταυτοποίησης των στοιχείων τους καθώς και λόγω σφαλμάτων στις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί, η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.
Όσον αφορά στα ένσημα του 2021 για τους καλλιτέχνες, δημιουργούς, επαγγελματίες της τέχνης κλπ. που κατέστησαν δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού μετά από υποβολή μονομερούς υπεύθυνης δήλωσης, η διαδικασία ελέγχου και διασταύρωσης των στοιχείων μεταξύ των διαφορετικών πληροφοριακών συστημάτων έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος μήνα.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα