Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΕπίδομα παιδιού 2024: Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση

Επίδομα παιδιού 2024: Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση

Έως τις 6 μ.μ. στις 11 Μαρτίου θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης αναφορικά με τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού (A21). Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους είτε στο www.idika.gr είτε μέσω του www.opeka.gr με τους κωδικούς του Taxisnet. Kαι οι ενδιαφερόμενοι- δικαιούχοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα για να υποβάλλουν αίτηση:

Αρχικά θα πρέπει να εισέλθουν στην πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ με τους κωδικούς TaxisNet και να πατήσουν το link που ακολουθεί μετά τις οδηγίες.
Με την είσοδό τους στο σύστημα θα τους ζητηθεί να επιβεβαιώσουν τον ΑΜΚΑ και να συναινέσουν στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται, δηλαδή τα δικά τους, του/της συζύγου ή του αντισυμβαλλόμενου στο σύμφωνο συμβίωσης και των προστατευόμενων τέκνων τους.
Μετά την είσοδο, θα εμφανισθεί φόρμα όπου θα πρέπει να επιλέξουν την τρέχουσα οικογενειακή τους κατάσταση. Οι έγγαμοι και οι εν διαστάσει θα πρέπει να εισάγουν τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του/της συζύγου.
Επίσης θα πρέπει να διαβάσουν προσεχτικά το κείμενο που αφορά τη Συναίνεση για το Επίδομα Παιδιού και να πατήσουν [Συναίνεση] (για την έναρξη συμπλήρωσης και υποβολής της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης επιδόματος παιδιού Α21).
Σημείωση: στην αίτηση Α21 θα πρέπει να καταχωρηθούν στα σχετικά πεδία : τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας, η τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Η αίτηση επιδόματος παιδιού θα περιέχει προ-συμπληρωμένα τα προσωπικά του πολίτη στοιχεία και τη σύνθεση της οικογένειας του. Κάποια από τα πεδία της αίτησης που θα πρέπει να συμπληρωθούν από τους ίδιους είναι:

στοιχεία ταυτότητας,
στοιχεία διεύθυνσης και επικοινωνίας,
και o ΙΒΑΝ στον οποίον είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος για την καταβολή του επιδόματος
Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας τότε η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Εάν δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση και ο αιτών καλείται να επισυνάψει στην ηλεκτρονική αίτηση Α21 το απαραίτητο δικαιολογητικό. Για να ολοκληρωθεί η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα