Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΕπίδομα καυσίμων: Ξεπέρασαν τις 200.000 οι αιτήσεις για το Fuel Pass

Επίδομα καυσίμων: Ξεπέρασαν τις 200.000 οι αιτήσεις για το Fuel Pass

Η πλατφόρμα τέθηκε σε λειτουργία χθες το πρωί και αίτηση στο vouchers.gov.gr για το Fuel Pass μπορούσαν να κάνουν οι πολίτες το ΑΦΜ των οποίων έληγε σε 0, 1 και 2. Αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι θα μπορούσαν να κάνουν αίτηση για το επίδομα βενζίνης και πετρελαίου κίνησης όσοι είχαν ΑΦΜ που έληγε σε 0 και 1 αλλά επετράπη σε περισσότερους πολίτες. Σκοπός ήταν να εξυπηρετηθούν πιο άμεσα περισσότεροι πολίτες.  Σύμφωνα με  το newsit.gr,  σήμερα  δικαίωμα για αίτηση στο vouchers.gov.gr έχουν και οι πολίτες το ΑΦΜ των οποίων λήγει σε 3, 4 και 5. Μαζί μπορούν να συνεχίζουν να κάνουν αίτηση όσοι με ΑΦΜ 0, 1 και 2, οι οποίοι δεν έχουν ήδη κάνει φυσικά.

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, οι αιτήσεις στο vouchers.gov.gr για το Fuel Pass ξεπέρασαν τις 200.000. Οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν αν τα χρήματα της επιδότησης για βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης θα τα πάρουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό και τη χρεωστική τους κάρτα ή στην άυλη ψηφιακή κάρτα Fuel Pass, στην οποία θα μπορούν να έχουν και bonus 5 ευρώ επιπλέον.

Δικαιούχοι του Fuel Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα το 2020 έως 30.000 ευρώ. Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα ΙΧ όχημα ή μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο, υπό την προϋπόθεση το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας. Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οχήματος, ή αυτό να βρίσκεται σε καθεστώς leasing.Ο πολίτης μπαίνει στο Fuel Pass χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet είτε απευθείας μέσω του vouchers.gov.gr, είτε από το gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις». Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μέσω ΚΕΠ. Όλα τα στοιχεία του πολίτη αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα