Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΕπίδομα θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία για όσους θέλουν να πληρωθούν το καλοκαίρι

Επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία για όσους θέλουν να πληρωθούν το καλοκαίρι

Μέχρι την Τετάρτη 31 Μαΐου έχουν περιθώριο για να καταθέσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, «myΘερμανση», τα δικαιολογητικά για το επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2022-2023, οι καταναλωτές φυσικού αερίου. Η συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων θα πρέπει να καταχωρήσει τα δικαιολογητικά αγορών για το χρονικό διάστημα από την 1η Οκτωβρίου 2022 έως τις 31 Μαρτίου 2023 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής μέχρι τις 16 Μαΐου 2023. Το ποσό του επιδόματος που αναλογεί στους δικαιούχους θα καταβάλλεται έως τις 15 Ιουνίου.

Όσον αφορά την κατανάλωση θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, υπάρχει δυνατότητα καταχώρησης των δικαιολογητικών αγορών για την ίδια περίοδο, έως τις 15 Ιουλίου με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής μέχρι τις 30 Ιουνίου. Το αντίστοιχο ποσό του επιδόματος θέρμανσης θα καταβάλλεται έως τις 10 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως το φετινό επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται από 100 ευρώ έως και 800 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται στα 1.000 ευρώ κυρίως για κατοίκους περιοχών που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές. Η τελευταία πληρωμή επιδόματος θέρμανσης πραγματοποιήθηκε στις 27 Απριλίου, οπότε και πάνω από 287.000 δικαιούχοι είδαν τα ποσά που δικαιούνταν στους τραπεζικούς τους λογαριασμού.

Μέχρι τώρα το ποσό που έχει καταβληθεί για τη χειμερινή περίοδο 2022-2023 ανέρχεται σε 272,2 εκατ. ευρώ, με τη συνολική δαπάνη να φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν «βλέπει» στον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό που δικαιούται, τότε θα πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα :

να εισέλθει στον σύνδεσμο της ΑΑΔΕ προκειμένου να δηλώσει νέο αριθμό λογαριασμού IBAN,
να επιλέξει «ΜΗΤΡΩΟ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ » και να συνδεθεί με τους προσωπικούς κωδικούς TAXISnet,
αφού συνδεθεί, να συμπληρώσει στο πεδίο «Δήλωση Λογαριασμού IBAN» τον νέο αριθμό λογαριασμού.

 

ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα