Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΕΝΦΙΑ: Πότε θα σταλούν τα ειδοποιητήρια

ΕΝΦΙΑ: Πότε θα σταλούν τα ειδοποιητήρια

Μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου πάνω από 6,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα λάβουν στους λογαριασμούς τους στο σύστημα ΤΑΧΙSnet τα ειδοποιητήρια με τα οποία θα καλούνται να καταβάλουν τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για φέτος.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αναμένεται να εκδώσει μετά τις 15 Σεπτεμβρίου τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ του 2021 και να διεκδικήσει από τους παραλήπτες των σημειωμάτων αυτών πάνω από 2,5 δισ. ευρώ σε έξι μηνιαίες δόσεις, από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως και τον Φεβρουάριο του 2022, αναφέρει η aftodioikisi.gr.
Εάν η έκδοση και η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του φετινού ΕΝΦΙΑ στους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο TAXISnet πραγματοποιηθεί μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, τότε, επειδή πλέον το χρονικό περιθώριο για την καταβολή της 1ης δόσης του φόρου ως τις 30 Σεπτεμβρίου θα είναι πολύ μικρό, είναι πολύ πιθανό να δοθεί η δυνατότητα εξόφλησης της 1ης δόσης μέχρι το τέλος Οκτωβρίου μαζί με τη 2η δόση, χωρίς καμία επιβάρυνση των φορολογουμένων με προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα