Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔόμνα Μιχαηλίδου: Απώλεια ασφαλιστικής ικανότητας για όσους χρωστούν πάνω από 100 ευρώ

Δόμνα Μιχαηλίδου: Απώλεια ασφαλιστικής ικανότητας για όσους χρωστούν πάνω από 100 ευρώ

Να πληρώσουν ή ρυθμίσουν την οφειλή τους θα πρέπει όσοι χρωστούν περισσότερα από 100 ευρώ προκειμένου να αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξη της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Συγκείμενα η κα Μιχαηλίδου κατά την παρουσία της στην εκπομπή Αταίριαστοι του ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι κατατίθεται σήμερα στην Βουλή η αλλαγή αναφορικά με την ασφαλιστική ικανότητα των πολιτών “Όσοι από την άλλη, χρωστούν πάνω από 100 ευρώ πρέπει να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και αμέσως θα αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα”.

Σχετικά με το δώρο Πάσχα, η υπουργός εργασίας ανέφερε ότι έπειτα από την αύξηση του κατώτατου μισθού το δώρο Πάσχα πρόκειται να αυξηθεί στα 415 ευρώ, ενώ η καταβολή του είναι υποχρεωτική. Μάλιστα επισήμανε ότι αυτό δύναται να καταβληθεί μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Απριλίου. Παράλληλα έκανε λόγο και για αύξηση των επιδομάτων. Ως προς ημερομηνίες καταβολής συντάξεων και δώρων τον Απρίλιο, η κα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι την Πέμπτη 25 Απριλίου θα πληρωθούν οι συντάξεις κύριες και επικουρικές του ιδιωτικού τομέα και την Δευτέρα 29 Απριλίου οι συντάξεις του δημοσίου τομέα.

Αναφορικά με την λειτουργία της πλατφόρμας για τους εργαζόμενους συνταξιούχους δήλωσε ότι η κυβέρνηση διαπίστωσε ότι εργάζονταν 26.000 συνταξιούχοι. Από την στιγμή που κόπηκε η παρακράτηση του 30% έχουν δηλωθεί 64.000 συνταξιούχοι, με την επισήμανση πως ως επί το πλείστον δεν είναι συνταξιούχοι που μπήκαν τώρα στην εργασία, αλλά άνθρωποι που εργάζονταν μέχρι τώρα και δεν ήταν δηλωμένοι.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα