Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΔΥΠΑ - ΟΑΕΔ: Νέο επίδομα 300 ευρώ σε ανέργους

ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ: Νέο επίδομα 300 ευρώ σε ανέργους

Νέο επίδομα 300 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους άνω των πέντε ετών θα χορηγήσει η ΔΥΠΑ-ΟΑΕΔ με την προυπόθεση να συναινέσουν για την κατάρτιση του Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης από Φθινόπωρο.

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ) ανακοινώνει πως πρόκειται να χορηγήσει νέο επίδομα 300 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους άνω των πέντε ετών.

Η πρϋπόθεση για να δοθεί το επίδομα είναι να συναινέσουν οι δικαιούχοι άνεργοι για την κατάρτιση του Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίδομα θα δοθεί εφάπαξ.

Επιπλέον, θα δοθεί εάν ο δικαιούχος δεν λαμβάνει κάποια από τις παροχές της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ).

Τι είναι το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης

Στο Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης αποτυπώνονται οι επαγγελματικοί στόχοι του αναζητούντος εργασία σε συνάρτηση με τη μέχρι τότε απασχόλησή του και

τις αποδοχές του,
τις γνώσεις,
ικανότητες και δεξιότητες που ήδη κατέχει και αυτές που πρέπει να αποκτήσει καθώς και
τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του,
τον τόπο διαμονής και δραστηριοποίησής του και τα λοιπά απαραίτητα στοιχεία,
προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβασή του στην αγορά εργασίας.

Περιλαμβάνει τις επιμέρους διαδοχικές ενέργειες, ιδίως την κατάρτιση και τις ειδικές ενέργειες αναζήτησης εργασίας, οι οποίες συνοδεύονται από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, και αποσκοπούν στην εύρεση κατάλληλης θέσης εργασίας ή, εάν αυτό είναι ανέφικτο, θέσης εργασίας που προσιδιάζει, όσο είναι δυνατόν, στις ατομικές ιδιότητες του αναζητούντος εργασία.

Από ποιους καταρτίζεται το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης

Καταρτίζεται από τον εργασιακό σύμβουλο της ΔΥΠΑ σε συνεργασία με τον αναζητούντα εργασία και συναποφασίζεται από αυτούς. Με το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης εξειδικεύεται κατά τρόπο δεσμευτικό η συνεργασία μεταξύ του αναζητούντος εργασία και της ΔΥΠΑ και ο τρόπος ένταξης του αναζητούντος εργασία στην αγορά εργασίας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα