Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΔείτε ποιοι δικαιούνται το νέο έκτακτο επίδομα των 1.000 ευρώ

Δείτε ποιοι δικαιούνται το νέο έκτακτο επίδομα των 1.000 ευρώ

Νέο επίδομα – ανάσα θα δοθεί από την κυβέρνηση σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη, το ποσό μάλιστα θα αγγίζει και τα χίλια ευρώ. Δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις για το πρόγραμμα «νέας γενιάς» της ΔΥΠΑ που αφορά ανέργους. Για τις 80.000 θέσεις έχουν υποβληθεί 74.000 αιτήσεις κι έτσι ο οργανισμός αποφάσισε να δώσει παράταση έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022, στις 23:59.

Επίδομα: Νέα παράταση δόθηκε για τις αιτήσεις ανέργων στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, στόχος είναι η ποιοτική αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων, μέσω προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της οικονομίας, ώστε να ενισχυθεί η απασχολησιμότητά τους και να επιτευχθεί ταχύτερα η εργασιακή επανένταξή τους.

Οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν την κατάρτιση υποχρεούνται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης. Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης και αποκτήσει την Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα που ανέρχεται σε 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης, άρα για πρόγραμμα 200 ωρών φτάνει στα 1.000 ευρώ.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος και τι πρέπει να κάνουν

Αίτηση στην πλατφόρμα μπορούν να κάνουν όσοι:

  •  είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ), ανεξαρτήτως αν λαμβάνετε επίδομα ανεργίας ή όχι
     έχουν ηλικία άνω των 18 ετών
     είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Στην περίπτωση που ο τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή, απαιτείται επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης.
    Η επιλογή των ανέργων και η εγγραφή τους στο Μητρώο Ωφελούμενων θα γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης, εφόσον πληρούνται οι επί μέρους προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης που θα επιλέξουν (όπως ανεργία, εκπαιδευτικό επίπεδο, γνώση ξένης γλώσσας, όπου απαιτείται κλπ.) και μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα