Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΑυξάνεται στο 60% η επιδότηση του προγράμματος «Ανακαινίζω–Νοικιάζω»

Αυξάνεται στο 60% η επιδότηση του προγράμματος «Ανακαινίζω–Νοικιάζω»

Προ των πυλών βρίσκεται νέα διάταξη για την βελτίωση του προγράμματος «Ανακαινίζω-Νοικιάζω», εντός του πρώτου 20ήμερου του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα Σοφία Ζαχαράκη, σε τηλεοπτική συνέντευξη της ΕΡΤ εντός του Σεπτεμβρίου έχει ψηφιστεί η καινούρια διάταξη για την βελτίωση του προγράμματος “Ανακαινίζω-Νοικιάζω” και την αύξηση της επιδότησης στο 60% προκειμένου προκειμένου να υπάρξουν περισσότερες αιτήσεις καθώς αυτή την στιγμή ανέρχονται στις 1.000. Ειδικότερα εντός του πρώτου 20ήμερου του Σεπτεμβρίου θα αλλάξει και θα ισχύει αναδρομικά για αυτόν που έχει κάνει την αίτηση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με το 40% της επιδότησης να ισχύει η αύξηση του 60%. Παράλληλα, θα αυξηθεί και τη δυνατότητα που έχει για την ανακαίνιση και θα πάει παραπάνω από 10.000».

Ερωτηθείσα η υπουργός για την κοινωνική αντιπαροχή, ανακοίνωσε ότι «αναμένεται να βγει ο διαγωνισμός μέσα στο επόμενο 3μηνο, ίσως και λίγο νωρίτερα και θα αφορά στην αξιοποίηση των οικοπέδων του Δημοσίου, όπως της ΔΥΠΑ. Η διάταξή μας είναι έτοιμη, άρα ουσιαστικά θα ψηφιστεί η επικαιροποιημένη του 2022, οπωσδήποτε τον Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να μπορέσει να τρέξει ο πρώτος διαγωνισμός».

Πηγή:odelalis.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα