Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑνεξόφλητοι λογαριασμοί ρεύματος: Η πρόταση των παρόχων σε περίπτωση που κάποιος αλλάξει...

Ανεξόφλητοι λογαριασμοί ρεύματος: Η πρόταση των παρόχων σε περίπτωση που κάποιος αλλάξει εταιρεία

Νέα πρόταση για τους λογαριασμούς ρεύματος παρουσίασαν οι εκπρόσωποι των εταιρειών προμήθειας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” η πρόταση αυτή τερματίζει τη μετακίνηση των στρατηγικών κακοπληρωτών λογαριασμών ρεύματος από πάροχο σε πάροχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πάροχοι φέρεται να προέτρεψαν το υπουργείο και τη ΡΑΕ στη διατήρηση του καθεστώτος της ανεμπόδιστης μετακίνησης των καταναλωτών-οφειλετών από προμηθευτή σε προμηθευτή, με την καθιέρωση όμως στη συνέχεια της υποχρεωτικής αποπληρωμής απλήρωτων λογαριασμών είτε εφάπαξ είτε με προτεινόμενο διακανονισμό.

Δηλαδή οι καταναλωτές να μπορούν να αλλάζουν πάροχο και στη συνέχεια, όταν εκδίδεται ο εκκαθαριστικός λογαριασμός του προηγούμενου προμηθευτή, εφόσον υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές αυτές να τακτοποιούνται.

Ρεύμα: Τι θα ισχύει σε περίπτωση που ο πελάτης δεν θα είναι συνεπής στη ρύθμιση ή δεν θα πληρώνει τις οφειλές του

Αν ο πελάτης δεν φανεί συνεπής στη ρύθμιση ή δεν πληρώσει τις οφειλές του, τότε ο προηγούμενος πάροχός του θα ενεργοποιεί την εντολή διακοπής της ηλεκτροδότησης του ακινήτου του.

Σημειώνεται πως υπάρχει νομοθετικό κενό ως προς την παρεμπόδιση της τακτικής των στρατηγικών κακοπληρωτών. Αυτό προέκυψε πριν από 2 χρόνια, όταν απόφαση του ΣτΕ έκρινε άκυρη προηγούμενη υπουργική απόφαση που έθετε ως προϋπόθεση για την αλλαγή προμηθευτή την εξόφληση ή τον διακανονισμό οφειλών.

Πηγή: enikonomia.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα