Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΑναστολές συμβάσεων: Πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους τα 534 ευρώ του Μαρτίου

Αναστολές συμβάσεων: Πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους τα 534 ευρώ του Μαρτίου

Η μείωση του αριθμού των αναστολών των συμβάσεων εργασίας και των εργαζομένων που λαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού θα συνεχιστεί και τον μήνα Απρίλιο. Ήδη από τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση έβαλε «φρένο» στους δικαιούχους αποζημίωσης ειδικού σκοπού 534 ευρώ, με την καθιέρωση της προαναγγελίας των αναστολών συμβάσεων, ενώ τον Μάρτιο προστέθηκαν νέες προϋποθέσεις για την ένταξη στο μέτρο. Να σημειωθεί ότι από τον Μάρτιο στο μέτρο αναστολής σύμβασης τέθηκε για πρώτη φορά και προϋπόθεση τζίρου της επιχείρησης.

Έτσι, όσες επιχειρήσεις δεν ήταν επιλέξιμες λόγω τζίρου, δεν μπορούσαν να υποβάλλουν δηλώσεις αναστολών για τον Μάρτιο. Υπενθυμίζεται πως οι αναστολές Μαρτίου αφορούσαν εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί έως 31/01/2021. Οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση τέθηκε σε αναστολή κατά τον Μάρτιο εξαιτίας του lockdown για τη νόσο COVID-19 θα λάβουν εντός του Απριλίου το επίδομα ύψους έως 534 ευρώ. Η καταβολή του επιδόματος για τις αναστολές γίνεται συνήθως μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα άρα η πληρωμή αναμένεται περί τις 10 Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες σε αναστολή για το μήνα Απρίλιο θα τεθούν μόνο οι εργαζόμενοι των κλειστών επιχειρήσεων με κρατική εντολή καθώς τα δημοσιονομικά περιθώρια στενεύουν.

Η περικοπή των δικαιούχων του επιδόματος των 534 ευρώ θα κλιμακωθεί τον Απρίλιο, με στόχο να ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις που θα είναι κλειστές με κρατική εντολή. Για να συμβεί αυτό εξετάζεται η δραστική μείωση των πληττόμενων βάσει ΚΑΔ επιχειρήσεων που ισχύουν από τον Νοέμβριο, που λειτουργούν και δικαιούνται να θέτουν εργαζομένους τους σε αναστολή σύμβασης.

Έτσι εφόσον ανοίξει η αγορά τον επόμενο μήνα η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ θα ισχύσει κατά κύριο λόγο για τις επιχειρήσεις (εστίασης και τουρισμού) που θα εξακολουθήσουν να είναι κλειστές με κρατική εντολή.

πηγή aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα