Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομία«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Ανοίγει τον Ιούνιο η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Ανοίγει τον Ιούνιο η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

«Κλείδωσε» η έναρξη του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», καθώς μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου πρόκειται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα, για την υποδοχή αιτήσεων καταναλωτών, ώστε να λάβουν επιδότηση για την αλλαγή των παλιών ηλεκτρικών τους συσκευών με νέα, λιγότερο ενεργοβόρα μοντέλα.

Εκτιμάται ότι πλέον θα μπορέσουν να ανανεώσουν τον ηλεκτρικό τους εξοπλισμό 350.000 δικαιούχοι, από 200.000 που ήταν η αρχική εκτίμηση. Στο ίδιο μήκος κύματος, προβλέπεται να αντικατασταθούν περί τις 550.000 συσκευές, από 380.000 που υπολογιζόταν κατά τη σχεδίαση του προγράμματος.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα στο gov.gr, ενώ δυνατότητα υπαγωγής θα έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Ωστόσο, από όλους τους αιτούντες θα δημιουργηθεί σειρά προτεραιότητας, ώστε ξεκινώντας από την κορυφή της λίστας να καλυφθούν οι αιτήσεις μέχρι την εξάντληση των διαθέσιμων κονδυλίων.
Η μέση επιδότηση για κάθε νέα συσκευή εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 300 ευρώ. Παράλληλα, με την αντικατάσταση του παλιού ηλεκτρικού εξοπλισμού, με νέα πιο αποδοτικά μοντέλα, υπολογίζεται ότι θα προκύπτει ένα μέσο ετήσιο όφελος έως 150 ευρώ, από τους μειωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα