Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΑναδρομικά: Τι πρέπει να κάνετε εάν η τράπεζα δεσμεύσει ποσό

Αναδρομικά: Τι πρέπει να κάνετε εάν η τράπεζα δεσμεύσει ποσό

Ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό ραντεβού θα πρέπει να κλείσει κανείς με την τράπεζα του εάν έχουν κρατηθεί χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό του λόγω της καταβολής των αναδρομικών σε αυτό, όπως είπε η φοροτεχνικός Σάντρα Γαραγγέλου μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ “Σαββατοκύριακο”.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση γιατί κρατά χρήματα η τράπεζα από ορισμένους πολίτες που έλαβαν αναδρομικά αφού αυτά είναι ακατάσχετα, η κ. Γαραγγέλου απάντησε: “Πράγματι είναι ακατάσχετα τα αναδρομικά. Είναι θέμα τραπέζης”.
Και συνέχισε λέγοντας ότι ο άμεσα ενδιαφερόμενος “θα πρέπει να επικοινωνήσει με την τράπεζα του προκειμένου να γίνει μια επανεκκαθάριση των αναδρομικών του και να μην κατάσχουν τα χρήματα αυτά”.
Kαι ξεκαθάρισε ότι δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός για το θέμα αυτό και ότι είναι λάθος της τράπεζας.
Και εξήγησε τον λόγο που η τράπεζα κρατά χρήματα από ορισμένους πολίτες που έλαβαν αναδρομικά. “Δεν μπορεί ουσιαστικά η τράπεζα να αναγνωρίσει για τι χρήματα πρόκειται, δεν μπορεί να αναγνωρίσει ότι είναι ποσό αναδρομικών και έτσι δεσμεύει κάποιο ποσό από τα χρήματα αυτά. Άρα λοιπόν θα επικοινωνήσει με την τράπεζά του για να αποδεσμευτούν τα χρήματα”.
Σε ερώτηση πώς θα εξυπηρετηθεί εν μέσω πανδημίας ο πολίτης από την τράπεζα για το θέμα των αναδρομικών είπε: “Δυστυχώς είναι δύσκολη η επικοινωνία με την τράπεζα. Ορισμένες τράπεζες έχουν δημιουργήσει και ηλεκτρονικό ραντεβού ή τηλεφωνικό ραντεβού επομένως είναι ένας τρόπος να επικοινωνήσει μαζί τους” .

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα