Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΑλλάζουν όλα στην εφορία - Με βιντεοκλήσεις και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο οι συναλλαγές...

Αλλάζουν όλα στην εφορία – Με βιντεοκλήσεις και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο οι συναλλαγές των πολιτών με τις ΔΟΥ

Στη δημιουργία νέας ψηφιακής υπηρεσίας θα προχωρήσει το 2022 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ΑΑΔΕ με στόχο να ελαχιστοποιήσει τις επισκέψεις των πολιτών στην εφορία.

Ήδη έχει δημιουργήσει καινοτόμες ψηφιακές πύλες μέσα από τις οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν 250 συναλλαγές διευκολύνοντας σημαντικά φορολογούμενους και λογιστές. Στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών της η ΑΑΔΕ σχεδιάζει μια νέα υπηρεσία η οποία θα αλλάξει τη σχέση των Ελλήνων φορολογουμένων με την εφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews σε εφαρμογή αναμένεται να τεθεί σταδιακά από το δεύτερο τρίμηνο του 2022 ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα με την ονομασία Eispraxis με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των διαδικασιών είσπραξης οφειλών.

Μέσα από το Eispraxis η ΑΑΔΕ θα μπορεί να παρακολουθεί και να διαχειρίζεται μια αυτοματοποιημένη διαδικασία για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οι πολίτες θα ενημερώνονται άμεσα για τις οφειλές τους στην εφορία ενώ θα τους αποστέλλονται ηλεκτρονικά ειδοποιήσεις που τους αφορούν.

Σήμερα ο φορολογούμενος δεν έχει, για παράδειγμα, εικόνα για τα αναγκαστικά μέτρα που του έχουν ληφθεί παρά μόνο εάν μεταβεί στην αρμόδια εφορία. Εάν έχει πάνω από μία ρύθμιση είναι αναγκασμένος να πληρώνει κάθε ρύθμιση με την ταυτότητα πληρωμής χωρίς δηλαδή να έχει δυνατότητα ενιαίας πληρωμής δόσεων πολλών οφειλών. Τα παραπάνω θέματα είναι μερικά από αυτά που έρχεται να επιλύσει το Eispraxis. Επίσης η ΑΑΔΕ έχει δημιουργήσει μια σειρά από καινοτόμες υπηρεσίες φιλικές προς τον πολίτη όπως είναι η ψηφιακή πύλη myAADE, “Τα Ραντεβού μου”, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ψηφιακά τα ραντεβού με την εφορία αλλά και την πλατφόρμα myData για την ηλεκτρονική έκδοση και διαβίβαση τιμολογίων στην ανεξάρτητη Αρχή από επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Πιτσιλής: «Στόχος μας η διαρκής αναβάθμιση των συστημάτων»

«Στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχουμε στόχο τη διαρκή αναβάθμιση των συστημάτων μας και των λογισμικών, μέσω των οποίων, με τη βοήθεια ειδικών αλγορίθμων, έχουμε τη δυνατότητα και να ελέγχουμε αποτελεσματικότερα και να εντοπίζουμε τις παραβατικές συμπεριφορές, αλλά και να διευκολύνουμε την καταβολή και την είσπραξη των φόρων. Η επένδυση στις ψηφιακές τεχνολογίες και στην τεχνητή νοημοσύνη είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε διαρκώς, προς όφελος των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και του κράτους», δηλώνει στη Realnews ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

πηγή REALNEWS

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα