Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΑισιόδοξα τα πρώτα μηνύματα για τον χειμερινό τουρισμό- «βουλιάζουν» οι δημοφιλείς προορισμοί

Αισιόδοξα τα πρώτα μηνύματα για τον χειμερινό τουρισμό- «βουλιάζουν» οι δημοφιλείς προορισμοί

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την χειμερινή τουριστική περίοδο που αρχίζει ουσιαστικά από την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, καθώς οι κρατήσεις στους δημοφιλείς προορισμούς κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Η ζήτηση έχει ως αποτέλεσμα να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα και οι τιμές των καταλυμάτων, αν και οι παράγοντες του χειμερινού τουρισμού υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και πιο οικονομικές λύσεις.

Στην Αράχωβα οι προκρατήσεις για το διάστημα 28-31 Οκτωβρίου, δηλαδή από Πέμπτη μέχρι Κυριακή πλησιάζουν το 100%. Οι τιμές για διαμέρισμα περίπου 45 τετραγωνικών για τις μέρες αυτές ξεπερνούν τα 370 ευρώ, ενώ για ένα σαλέ με τρία υπνοδωμάτια πλησιάζουν στα 1000 ευρώ.

Στο Μέτσοβο η διαθεσιμότητα καταλυμάτων είναι μηδενική, με τις τιμές να κυμαίνονται στα 500 ευρώ.

w23 14032310399049

Στο Καρπενήσι δεν μπορεί κάποιος να βρει δωμάτιο, αλλά στα κοντινά χωριά βρίσκεις σαλέ 2-3 δωματίων με το κόστος διανυκτέρευσης να αρχίζει από τα 120 και να φθάνει στα 350 ευρώ.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα στα Καλάβρυτα, όπου οι ζητούμενες τιμές για διαμέρισμα ή αυτοτελή κατοικία για το διάστημα 28-31 Οκτωβρίου να κυμαίνονται από 350 ως 650 ευρώ. Στα Τρίκαλα Κορινθίας και στους προορισμούς της ορεινής Αρκαδίας δεν υπάρχει διαθεσιμότητα και οι προκρατήσεις την περασμένη εβδομάδα έγιναν με τιμές από 500 έως 750 ευρώ για χώρους γύρω στα 75 τετραγωνικά.

Η εικόνα που έχουν οι επαγγελματίες από τις προκρατήσεις είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική και οι περισσότεροι δηλώνουν αισιόδοξοι ότι έστι θα κυλήσει όλη η χειμερινή περίοδος, με τους εκδρομείς να προγραμματίζουν τριήμερες αποδράσεις από τα αστικά κέντρα σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Προφανώς η περίοδος με την μεγαλύτερη ζήτηση θα είναι από τις παραμονές Χριστουγέννων μέχρι τα Θεοφάνεια και γι αυτό οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προγραμματίσουν από τώρα τις διακοπές τους, επισημαίνουν οι επαγγελματίες του χειμερινού τουρισμού.

 

 

πηγή newscenter.gr

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΊΟΥ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα