Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΑΑΔΕ: Στις 28 Φεβρουαρίου έρχεται η νέα φορολοταρία με έπαθλα έως 50.000...

ΑΑΔΕ: Στις 28 Φεβρουαρίου έρχεται η νέα φορολοταρία με έπαθλα έως 50.000 ευρώ

Στις 28 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί από την ΑΑΔΕ η διεξαγωγή της νέας ενισχυμένης φορολοταρίας. Ο νέος σχεδιασμός επιφυλάσσει σε κάθε κλήρωση έπαθλο 50.000 ευρώ σε ένα τυχερό, ενώ συνολικά 556 τυχεροί θα μοιράζονται σημαντικά ποσά.

Στο εξής κάθε μήνα ένας υπερτυχερός θα κερδίζει 50.000 ευρώ, πέντε τυχεροί από 20.000 ευρώ, 50 τυχεροί από 5.000 ευρώ και 500 τυχεροί από 1.000 ευρώ.

Ακόμα μεγαλύτερα θα είναι τα κέρδη στο τέλος κάθε χρόνου καθώς σε μια ειδική κλήρωση δώδεκα τυχεροί θα κερδίζουν από 100.000 ευρώ.
Στη φορολοταρία θα συμμετέχουν όλες οι αποδείξεις από τις συναλλαγές με «πλαστικό» χρήμα, ενώ προβλέπεται ότι οι λαχνοί θα αυξάνονται όσο θα αυξάνονται και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, ειδικά εάν αυτές ξεπεράσουν το όριο του 30% το οποίο θεωρείται υποχρεωτικό.

Σε περίπτωση που το ποσό που καταναλώνεται με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής μέσα στο μήνα αναφοράς υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος, οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα, ενώ οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα, προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Οι αλλαγές όμως δεν σταματούν στις μηνιαίες κληρώσεις, καθώς στο τέλος κάθε έτους θα διεξάγεται μια «σούπερ» Χριστουγεννιάτικη κλήρωση στην οποία συμμετέχουν, αθροιστικά, όλοι οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη.

Στη συγκεκριμένη κλήρωση αναδεικνύονται:

Δώδεκα τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 100.000 ευρώ ο καθένας,
Τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλα των 1.000 ευρώ, που το πλήθος τους προσδιορίζεται από το συνολικό χρηματικό ποσό που τυχόν παρέμεινε αδιάθετο κατά τις μηνιαίες κληρώσεις από το Σεπτέμβριο έως και τον Αύγουστο κάθε χρόνο.
Ειδικά για τη φετινή πρώτη κλήρωση ορίζεται ότι στην πρώτη ετήσια κλήρωση συμμετέχουν, αθροιστικά, όλοι οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη, κατά τις έντεκα μηνιαίες κληρώσεις στο διάστημα Φεβρουάριος 2022 έως Δεκέμβριος 2022.

Για τον υπολογισμό του χρηματικού ποσού που προκύπτει από τα αδιάθετα ποσά προηγούμενων κληρώσεων, λαμβάνονται υπόψη οι μηνιαίες κληρώσεις που διενεργήθηκαν από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2022.

Το ανώτατο όριο συναλλαγών που λαμβάνονται υπόψη για τη συμμετοχή στην κλήρωση ορίζεται στο ποσό των 10.000 ευρώ ανά μήνα και ανά συμμετέχοντα.
Ειδικότερα:

Για κάθε ένα ευρώ που καταναλώνεται με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής υπολογίζεται ένας λαχνός.

Σε περίπτωση που το ποσό που καταναλώνεται με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής μέσα στο μήνα αναφοράς υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος, οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα.

Οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα, προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε προστατευόμενο τέκνο, όπως προκύπτει κατά περίπτωση από την κοινή ή χωριστή δήλωση εισοδήματος των γονέων.

Εξαίρεση στις προσαυξήσεις αποτελούν όσοι φορολογούμενοι δηλώνουν εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ, καθώς θα λαμβάνουν μόνο έναν λαχνό για κάθε ευρώ που καταναλώνουν
Οι πολίτες ενημερώνονται πριν την κλήρωση για τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει (πλήθος και αριθμοσειρά) μέσω διαθέσιμης εφαρμογής για πιστοποιημένους χρήστες στο περιβάλλον myAADE της ΑΑΔΕ, στο δικτυακό τόπο http://www.aade.gr

Η πληρωμή των επάθλων γίνεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται στον λογαριασμό πληρωμών που έχει δηλώσει ή θα δηλώσει ο ενδιαφερόμενος για το σκοπό αυτό στο myAADE της ΑΑΔΕ, στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στον οποίο απαιτείται να εμφανίζεται ως δικαιούχος.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα