Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΑΑΔΕ: Πόσο έφτασαν τα νέα φέσια προς την Εφορία

ΑΑΔΕ: Πόσο έφτασαν τα νέα φέσια προς την Εφορία

Στα 112,9 δισ. ευρώ ανήλθε το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος των φορολογουμένων προς την εφορία τον Ιανουάριο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με το enikonomiagr, αυτό αφορά 4,049 εκατομμύρια οφειλέτες και από το παραπάνω ποσό τα 25 δισ. ευρώ ήταν ανεπίδεκτα είσπραξης. Επίσης από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι το ποσό αυτό ήταν αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος έφτασε τα 863 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2022, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχε φτάσει τα 599 εκατ. (αύξηση κατά 44,07%).

Ωστόσο η ΑΑΔΕ εισέπραξε το ποσό των 61 εκατ. ευρώ από αυτό το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος, ενώ την αντίστοιχη περίοδο το 2021 είχε βάλει στα ταμεία 68 εκατ. ευρώ.
Εν μέσω μεγάλων ανατιμήσεων, ο συνολικός αριθμός οφειλετών ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια, αυξημένος κατά 53 χιλιάδες έναντι του Δεκεμβρίου.

Εξ αυτών σχεδόν οι μισοί (1,99 εκατομμύρια) βρίσκονται αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, ενώ το 1,33 εκατομμύριο έχει ήδη αντιμετωπίσει ανάλογα μέτρα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα