Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΑΑΔΕ: Ποιοι οφειλέτες θα λάβουν μέχρι σήμερα “ραβασάκια”

ΑΑΔΕ: Ποιοι οφειλέτες θα λάβουν μέχρι σήμερα “ραβασάκια”

“Ραβασάκια” αναμένεται να λάβουν μέχρι σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου από την ΑΑΔΕ οι οφειλέτες του Δημοσίου (εφορία και ΕΦΚΑ).

Συγκεκριμένα, όσοι έχουν χρέη πάνω από 150.000 ευρώ προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ και αυτά έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα για πάνω από 1 έτος, δηλαδή από τον Ιούνιο του 2021, θα λάβουν μέχρι σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου μήνυμα μέσω του Τaxisnet, αλλά και μέσω email, το οποίο θα λέει ότι θα πρέπει να τα αποπληρώσουν ή να τα ρυθμίσουν έως τις 21 Ιουνίου προκειμένου να μην συμπεριληφθούν στις 30 Ιουνίου στις λίστες των μεγαλο-οφειλετών (φυσικών προσώπων, αλλά και νομικών προσώπων).

Όταν δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των μεγαλο-οφειλετών, η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε προτεραιοποίηση των πλέον εισπράξιμων ληξιπρόθεσμων οφειλών για τη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, μέσω της εφαρμογής κεντροποιημένου συστήματος για την επιλογή υποθέσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών, χρησιμοποιώντας κριτήρια ανάλυσης κινδύνου. Την ίδια στιγμή θα ελεγχθούν αλλά και θα επαναξιολογηθούν οι υποθέσεις μεγάλων οφειλετών που αφορούν κυρίως την τελευταία 5ετία.

Πηγή: enikonomia.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα