Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΑΑΔΕ: Εξορμούν στις παραλίες περισσότεροι από 7.000 εφοριακοί

ΑΑΔΕ: Εξορμούν στις παραλίες περισσότεροι από 7.000 εφοριακοί

Η ΑΑΔΕ δρομολογεί μαζική εξόρμηση των εφοριακών στα νησιά και σε χερσαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, προκειμένου να διενεργήσουν εξονυχιστικούς φορολογικούς ελέγχους κατά την τουριστική περίοδο έως και τον Σεπτέμβριο.
Επίσης επισημαίνεται ότι, με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή εγκρίθηκε το κονδύλι για την υπερωριακή εργασία, αλλά και την εργασία απογεύματα, βράδια, Σαββατοκύριακα και αργίες, ώστε να ελέγχουν σε 24ωρη βάση και 7 ημέρες την εβδομάδα τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις περιοχές με αυξημένη κίνηση.


Ερχεται και άλλη άλλη απόφαση της ΑΑΔΕ για τις εφοριακούς υπαλλήλους
Εντός των ημερών αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η άλλη απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ για τις αποσπάσεις εφοριακών υπαλλήλων στα νησιά και σε τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας.
Πρόκειται για τα νησιά του Αιγαίου (Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος κ.λπ.) και του Ιονίου (Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά), αλλά χερσαίους προορισμούς της Πελοποννήσου, της Χαλκιδικής της Πιερίας και της Εύβοιας.
Μάλιστα οι οδηγίες που δίδονται και φέτος στους εφοριακούς είναι να κυκλοφορούν ως απλοί τουρίστες, με μαγιό, ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί από τους καταστηματάρχες και να παρακολουθούν διακριτικά αν εκδίδονται αποδείξεις τόσο στους ίδιους όσο και στα άλλους θαμώνες.
Οι έλεγχοι
Για φέτος έχει προγραμματιστεί η διενέργεια 46.720 μερικών επιτόπιων ελέγχων από τις ΔΟΥ και τις Υπηρεσίες Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ). Ανάλογα με τη βαρύτητα των παραβάσεων που διαπιστώνονται, επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα, αλλά και «λουκέτα» από 48 ώρες έως ένα μήνα. Με λουκέτο αλλά και ποινικές κυρώσεις τιμωρούνται και όσοι βιαιοπραγούν σε βάρος των εφοριακών ελεγκτών. Ειδικότερα, με την απόφαση του κ.Πιτσιλή εγκρίθηκε το κονδύλι για την υποαπασχόληση των εφοριακών ελεγκτών, που αφορά:
-Απογευματινή υπερωριακή εργασία και απασχόληση πέραν του πενθημέρου έως 94.490 ώρες και συνολική δαπάνη έως 539.870,50 ευρώ, για 7.454 υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης, και
-Νυχτερινή υπερωριακή εργασία και εργασία κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες έως 49.520 ώρες και συνολική δαπάνη έως 361.289,50 ευρώ, για 6.274 υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης, για τη χρονική περίοδο έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2021.

 

πηγή enikonomia.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα