Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΈρχεται νέο σύστημα πληρωμής επιδομάτων ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ

Έρχεται νέο σύστημα πληρωμής επιδομάτων ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ

Πρόκειται για ένα σχέδιο που πρώτη πρότεινε η επιτροπή Πισσαρίδη και το οποίο φαίνεται να παίρνει «σάρκα και οστά» χωρίς να αποκλείεται οι ανακοινώσεις να γίνουν ακόμα και στη ΔΕΘ.

Η βασική διαφορά θα είναι ότι η πληρωμή των επιδομάτων θα γίνεται με άυλη προπληρωμένη κάρτα όπως συμβαίνει τώρα με το μισό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα καθώς το άλλο μισό καταβάλλεται σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Στόχος του νέου σχεδίου είναι τα χρήματα να καταλήγουν με τη λογική του «όσα πρέπει, σε αυτούς που πρέπει, ακριβώς για ό,τι πρέπει».

Το σύστημα της άυλης προπληρωμένης κάρτας θα επιτρέπει, παράλληλα μεγαλύτερη ευελιξία στο ύψος των επιδομάτων που θα μπορούν να δίνονται αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε οριζόντιες επιδοτήσεις που είχαν δοθεί μέχρι σήμερα όπως η επιταγή ακρίβειας.

Για την ώρα το επικρατέστερο επίδομα το οποίο αναμένεται να ενταχθεί στο σύστημα της πληρωμής με άυλη προπληρωμένη κάρτα είναι αυτό για τη γέννα. Πρόκειται για το Επίδομα Γέννησης των 2.000 ευρώ που έχει τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2020 ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών του νεογέννητού και όχι να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ανάληψης και ενδεχόμενης χρήσης των χρημάτων για κάλυψη άλλων αναγκών.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, αν προκριθεί η καθολική εφαρμογή του νέου συστήματος πληρωμών αυτό να αφορά και άλλα επιδόματα όπως:

Επίδομα Παιδιού
Προνοιακά αναπηρικά επιδόματα
Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων
Επιδόματα της Αγροτικής Εστίας
Επίδομα ανεργίας

Πηγή: aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα