Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΈρχεται νέα έκπτωση για το φυσικό αέριο εντός του 2022 με νέα...

Έρχεται νέα έκπτωση για το φυσικό αέριο εντός του 2022 με νέα κριτήρια ενίσχυσης για τις οικογένειες σε ανάγκη

Μεγαλύτερη έκπτωση στο φυσικό αέριο προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, με αφορμή το θέμα της ακρίβειας, επιβεβαιώνοντας τα όσα δήλωσε ο Πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής«, κ. Μητσοτάκης μίλησε για το φλέγον θέμα της ακρίβειας και δήλωσε πως η ΔΕΠΑ Εμπορίας εξετάζει νέα έκπτωση για το φυσικό αέριο, ενώ αντίστοιχη μέριμνα θα ληφθεί και για το α’ τρίμηνο του 2022.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως ήδη από τον Οκτώβριο η ΔΕΠΑ Εμπορίας προσφέρει έκπτωση 15% στους προμηθευτές της με τη δέσμευση να μειώσουν τις τιμές για τους καταναλωτές.

«Η επιδότηση για το ρεύμα έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Αν όμως το επόμενο διάστημα συνεχιστούν οι εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές, η ενίσχυση θα παραμείνει, κυρίως για τους πιο ευάλωτους» είπε ο κ. Σκρέκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Εξετάζονται νέα κριτήρια για την βοήθεια των «ευάλωτων» οικογενειών
Πρέπει να μπουν κάποια κριτήρια για να βοηθηθούν οι οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη είναι η θέση της Ευρώπης. «Εξετάζουμε ποια είναι αυτά τα κριτήρια», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός εξήγησε πως το μεγάλο πρόβλημα της αύξησης της τιμής του ρεύματος προέρχεται από τις εκρηκτικές αυξήσεις στην τιμή του φυσικού αερίου. «Η τιμή του αερίου αυξήθηκε 4 και 5 φορές από την περσινή χρονιά», τόνισε.

Σχετικά μια το φυσικό αέριο μέχρι τώρα έχει δοθεί 15% έκπτωση στα νοικοκυριά, όμως, όπως είπε ο κ. Σκρέκας, αυτό δεν αρκεί γι’ αυτό θα αυξηθεί. Όπως εξήγησε ο ακριβής αριθμός της έκπτωσης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. «Η έκπτωση θα συνεχιστεί για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους», ήταν τα λόγια του.

Ανέφερε ακόμα ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ένας πενταψήφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης ενεργειακής αλληλεγγύης, όπου οι πολίτες που βρίσκονται σε δυσμενή θέση θα μπορούν να μιλήσουν για να διαχειριστούν το ποσό που καλούνται να πληρώσουν και να μην τους κοπεί το ρεύμα.

Στον καιρό τους οι…φόροι κατανάλωσης

Όσον αφορά τις μειώσεις στους φόρους κατανάλωσης ο πρωθυπουργός σχολίασε «κάθε πράμα στον καιρό του”. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να μειώσει αρχικά τους φόρους στην ακίνητη περιουσία, κάτι το οποίο έπραξε, ενώ στη συνέχεια μειώθηκαν οι φόροι των επιχειρήσεων και οι φόροι στην εργασία.

Οι πολιτικές αυτές πλαισιώθηκαν από ένα πλέγμα φορολογικών κινήτρων φιλικών προς τις επενδύσεις, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως αυτό που απομένει τώρα είναι οι μειώσεις στους φόρους κατανάλωσης.

Όσον αφορά την ανάπτυξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε σκοπός της κυβέρνησης είναι να πάμε σε μία υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη προς όφελος των πολιτών, η οποία θα μεταφράζεται σε νέες δουλειές κα διαθέσιμο εισόδημα.

Ο κος Μητσοτάκης μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ είπε πως, ο επαναπροσδιορισμός των αντικειμενικών αξιών θα οδηγήσει στη μείωση του φόρου. Τέλος όσον αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022, είπε πως πράγματι έχει δεσμευθεί ως προς αυτή την κατεύθυνση, όμως πρόσθεσε πως είναι ακόμη νωρίς για να προβεί σε κάποια ανακοίνωση.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα