Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομία''Έλεγχοςlive''. Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ οι τουριστικές περιοχές

”Έλεγχοςlive”. Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ οι τουριστικές περιοχές

Πρεμιέρα σε πιλοτική βάση αναμένεται να κάνει εντός της εβδομάδας το νέο ψηφιακό εργαλείο «Ελεγχοςlive» για τους ελέγχους της ΑΑΔΕ στις τουριστικές περιοχές.

Με τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, οι ελεγκτές θα έχουν στην οθόνη των φορητών υπολογιστών τους το οικονομικό προφίλ των ελεγχόμενων, θα βλέπουν online τις διαβιβάσεις αποδείξεων, θα διασταυρώνουν στοιχεία και στο τέλος της διαδικασίας θα ορίζουν το πρόστιμο, εκδίδοντας το σημείωμα διαπιστώσεων ελέγχου.

Το «ραβασάκι» θα αποστέλλεται απευθείας στη θυρίδα του φορολογουμένου στο Taxisnet για τα περαιτέρω. Ενώ, στην περίπτωση που εντοπίζονται οι παραβάσεις της μη έκδοσης αποδείξεων από τις ταμειακές μηχανές ή της μη αποστολής των στοιχείων στην πλατφόρμα myDATA, θα μπαίνει «λουκέτο» στην επιχείρηση από 48 ώρες έως και 10 ημέρες, ανάλογα με το μέγεθος της παράβασης.

Με τη νέα εφαρμογή, οι ελεγκτές θα μπορούν σε real time:

  • Να διαπιστώνουν τη γνησιότητα ή μη των αποδείξεων που εκδίδονται από τις ταμειακές μηχανές.
  • Να ελέγχουν εάν οι επιχειρήσεις έχουν διαβιβάσει τα δεδομένα των τιμολογίων και αποδείξεων στην πλατφόρμα myDATA.
  • Να διενεργούν άμεσες και ταχύτατες διασταυρώσεις στοιχείων με φορολογικές δηλώσεις, δηλώσεις ΦΠΑ κ.λπ.
  • Να έχουν πρόσβαση στο οικονομικό προφίλ και σε όλο το ιστορικό του επαγγελματία ή της επιχείρησης (π.χ. εάν στο παρελθόν έχουν υποπέσει σε παραβάσεις και τι είδους, και εάν είναι υπότροποι).
  • Να εκδίδουν και θα κοινοποιούν άμεσα στον ελεγχόμενο, σημείωμα για τα αποτελέσματα του ελέγχου, με βάση τα οποία θα επιβάλλονται κυρώσεις και πρόστιμα σε περίπτωση που διαπιστώνεται απόκρυψη τζίρου και μη απόδοση του ΦΠΑ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα